Európai Mobilitási Hét

droszler | 2011. szeptember 01 21:10:07 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Tisztelt Olvasó!

Az Európai Unió Környezetvédelmi Biztosa és a nemzetközi szakmai szövetségek támogatásával 2011-ben tízedik alkalommal rendezik meg a fenntartható városi mobilitás céljait szolgáló Európai Mobilitási Hetet szeptember 16. és 22. között. Az eseménysorozat magyarországi programjait a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogja össze. A környezetbarát közlekedést népszerûsítõ Európai Mobilitási Hét idei jelmondata: „Közlekedj ÖKOsan!”.

A közösségi kezdeményezés az elsõ pillanattól fogva kedvezõ fogadtatásra talált Magyarországon. 2000 óta minden év szeptemberében egyre növekvõ számú esemény, egyre gazdagabb programkínálat számít az emberek figyelmére, részvételére. Míg az elsõ évben négy, tavaly már közel száz település járult hozzá az Európai Mobilitási Hét magyarországi megismertetéséhez, népszerûsítéséhez.

Így mind többekhez jut el az eseménysorozat üzenete: érdemes és helyes a környezetkímélõ közlekedési módok, a közösségi közlekedés, a kerékpározás vagy akár gyaloglás mellett dönteniük. Az Európai Mobilitási Hét résztvevõi, szervezõi az évek során számos más közügy érdekében emeltek szót az akadálymentesítéstõl az egészséges életmódon át a közlekedésbiztonságig.

Az elmúlt évben 2221 európai, köztük 96 magyar települési önkormányzat polgármestere írta alá a Mobilitási Hét Kartáját, ezzel a programok szervezésére, a szeptember 22-i Autómentes Nap megrendezésére és a közösségi, kerékpáros és gyalogos közlekedés feltételeinek javítását szolgáló állandó intézkedések megtételére vállalkozva.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a programsorozat második évtizedét az elsõnél is sikeresebbé kívánja tenni, és ebben számít a hazai önkormányzatok tevékeny közremûködésére.

Köszönetemet fejezem ki az európai kezdeményezéshez kapcsolódó önkormányzatoknak, a rendezvények szervezõinek, a munkájukat segítõ hatóságoknak, civil szervezeteknek, oktatási intézményeknek, a partner közlekedési társaságoknak, egészségügyi intézményeknek és közlekedésbiztonsági szerveknek, a helyi programok megvalósítását segítõ támogató vállalkozásoknak.



Dr. Fellegi Tamás
miniszter

Forrás és további információ: http://emh.kormany.hu/


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.