Palánk alatt nyerte meg a második Körmend elleni találkozót a BC Mures

droszler | 2011. szeptember 13 05:28:57 | kosárlabda |
A kivételes triplasorozat sem segített Körmenden
A marosvásárhelyi BC Mureș hétfõn, szeptember 12-én este másodszor is megmérkõzött a MJUS-Fortress Körmend csapatával, amely a felkészülési sorozat utolsó állomása volt. A találkozót az egyre tetszetõsebben kombináló házigazdák kilenc ponttal nyerték.


Noha már az elsõ barátságos mérkõzéseken nyilvánvalóan látszott, hogy értékes kosárlabdázók érkeztek Marosvásárhelyre, a csapatjáték sokszor döcögött még. A mostani találkozón azonban mintha valamivel hatékonyabb összjátékot láthattunk, noha egészen nyilvánvaló, hogy van még hely a javulásra, több esetben a labdát kapó játékost meglepte a hirtelen és erõsen adott passz. Ha az eladott labdák számát sikerül 10 alá szorítani (most 14 volt), egészen hatékony támadójátéka lesz a csapatnak, bár már most sem igazán lehet rá panaszkodni.

Ezen a találkozón, szinte hihetetlennek hat a korábbi évek tapasztalata után, de a marosvásárhelyi csapat toronymagasan uralta a palánk alatti teret, elsõsorban Stãnescu révén, de Lãpuște is kivette a részét belõle. Vajon mennyire lett volna ez a fölény még elsöprõbb, ha Mirkovics is játszik, õ ugyanis továbbra sem kívánta kockáztatni húzódása kiújulását. Pályára lépett viszont az alig két napja érkezett Jason Forte, egyelõre csak 18 percnyit, azonban ez is elég volt 18 ponthoz (ebbõl három zsákolás) és 6 lepattanóhoz, kiváltva a közönség elismerését.

Igaz, azt sem szabad eltitkolni, hogy a körmendiek két alapembere, Rashard Bell és Sonyák Béla vírusos gyomorfertõzést szedett össze valahonnan, így õk nem is játszhattak a hétfõ esti edzõmeccsen. A körmendiek ugyanakkor, tekintve a marosvásárhelyiek palánk alatti fölényét, a távoli dobásokban jeleskedtek, összesen 16 hárompontost sikerült értékesíteniük a 32 kísérletbõl, ami csak ritkán jön össze egy csapatnak. Más szóval 48 pontot a 80 közül hárompontos dobásokból gyûjtöttek, ha ez nem megy annyira jól nekik, a különbség nagyobb is lehetett volna. Ám még mindig van egy ha: Sabáli Balázs vendégedzõ arra panaszkodott (joggal), hogy ha bedobják a szabaddobásaikat, akkor megnyerik a mérkõzést, hisz 21-bõl csak tizet sikerült értékesíteniük.

Mindent összevetve jó edzõmeccs volt, amely használt az együtteseknek, s ezt emelték ki az edzõk is.

„Holnap tudunk csak elõször teljes csapattal edzeni, nagyon vártam már ezt az idõpontot. Ma játszattunk mindenkit, úgy érzem, hogy jól sikerült a meccs, az igazi munkát azonban csak holnap tudjuk elkezdeni, míg a tavaly augusztus 10-én már itt volt az egész csapat. Sok-sok munkánk van még. Ami a Temesvár elleni kupamérkõzéseket illeti, a soron következõ két héten nagyon erõsen kell edzenünk, mert a bajnokságra készülünk. Ezeket a meccseket tehát menetbõl kell csinálni, ugyanúgy, mint tavaly a Kolozsvár ellen. Temesvárnak teljesen új csapata van, nem ismerjük, nem láttuk õket. Természetesen nyerni akarunk, de a kupa nem számít fõ célkitûzésünknek” – nyilatkozta a mérkõzés után Déri Csaba a marosvásárhelyi klub edzõje.

BC Mureș Marosvásárhely – MJUS-Fortress Körmend
89:80 (15:18, 21:17, 20:24, 33:21)

Vezették: Bukaresti László (Szováta), Adrian Habor (Marosvásárhely), Gáll Lajos (Marosvásárhely)
BC Mureș: Stãnescu 20, Forte 18, Lãpuște 13, Tudor 12 (2), Watson 11 (1), Dumitru 6, Cooley 5 (1), Paliciuc 2, Borșa 2, Baczó, Hallai.
Körmend: Mladenovics 20 (5), Ferencz 15 (3), Németh 15 (5), Cseh 10 (2), Dávid 6 (1), Townes 6, Ruják 6, Csapai 2, Somenek.

Bálint Zsombor
http://www.szh.ro


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.