Sándor György kapta idén a Karinthy Gyűrűt

tuboly | 2003. június 24 14:23:50 | kultúra |
Sándor György kapta idén a Karinthy Gyûrût


Humoralista - a szójáték akár a Karinthy Frigyes Emlékgyûrû névadójától is származhatna, de ezt az idei díjazott Sándor György szokta mondani magáról. A gyûrût 1975 óta minden évben, június 24-én, Karinthy Frigyes születésének évfordulóján osztják ki a szatirikus és humoros mûfaj kimagasló alakjainak. Alapítója és adományozója a Magyar Rádió elnöke. Az idén életmûvéért Sándor György humoralista kapta a Karinthy Gyûrût. Egész munkássága újat hozott a mûfajba.

1964-ben az Egyetemi Színpadon jelentkezett elsõ estjével. Mûvészi pályafutása különleges, egyéni stílust hozott. Szakított a kabaré hagyományokkal, és új, komikus eszköztárat dolgozott ki magának, írta róla a humorlexikonban Kaposi Miklós, a Rádiókabaré rendezõje. Sándor György számos rádió- és televízió mûsorban lépett fel. Járta az országot elõadóestjeivel, melyekre tódultak az emberek. Saját közönsége van, mint ahogy õ is egyedi és egyéni stílust képvisel.

Méltán kapta Sándor György humoralista az idén a Karinthy Gyûrût, hangzott el a méltatásban. Jó hír a Sándor György rajongóknak, hogy Meggyûrûztek címû mûsora június 28-án, szombaton 9 óra 45 perctõl délig hallható a Kossuth Rádióban, Farkasházi Tivadar és Sinkó Péter bevezetõjével. A nyár folyamán pedig kéthetente, szombat délelõttönként a Petõfi Rádióban sugározzuk Sándor György önálló estjeit

(Forrás: Claudius Team)


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.