Gyorsan eldöntöte a Körmend

droszler | 2011. október 22 20:20:51 | kosárlabda |
MJUS-Fortress Körmend – Pécsi VSK-PANNONPOWER
95-60 (25-12, 23-19, 24-19, 23-10)

Körmend, Városi sportcsarnok, 1500 nézõ
V.: Pálla Z., Farkas G., Németh Cs. (Szabadvári)

Körmend: Ruják 4, NÉMETH 20/12, POWELL 17/3 BELL 17/9, TOWNES 22 Cs.: Dávid -, Mladenovics 4, Ferencz 6, Cseh 3/3, Fodor G. 2, Sonyák -, Csapai -.

Pécs: Vaszojevics 11/3, Deák A. 2, CSIRICS 10/3, Tóth N. 4, Vladovics 7/3 Cs.: Eilingsfeld 4, Kovács P. 5/3, CSABAY 10/6, Lepsényi - , Bíró 7/3.

Körmend – A hazai publikum már a harmadik negyedben felállva tapsolt. A Pécs továbbra sem tudott nyerni.


Ünnepélyes feldobással vette kezdetét a Körmend - Pécs találkozó, a labdát ugyanis egy 40. születésnapját ünneplõ szurkoló repítette a levegõbe.

A hangulatra nem lehetett panasz, a körmendi szurkolók tudták a dolgukat, a lüktetõ csarnokban a negyed derekára már 7 pontos elõnyt harcolt ki a hazai együttes. A Pécs próbálta felvenni a vasiak által diktált ritmust, a nagy igyekezet azonban hibákat szült, Csirics eladott labdája után már a 10 pontos lélektani határt is elérte a Körmend.

A második etap eleje nem sok újdonságot hozott. Az edzõk mindkét oldalon cserékkel próbáltak meg új színt vinni a játékba. A Pécs betörésekkel próbálkozott, nem túl sok eredménnyel. A Körmend továbbra is magabiztosan vezetett. A nagyszünet elõtt Bell dobott még egy „négypontos” kosarat.

Csirics hármasával vette kezdetét a második félidõ. Ezután kisebb tripla háború következett. Bell, de még a pécsiek centere, Vladovics is betalált távolról. Németh István kosara után már a „Húsz!Húsz!Húsz!” körmendi rigmus hangzott fel. 4 és fél perccel a második félidõ kezdete után a hazai szimpatizánsok már felállva tapsolták csapatukat. A negyed végén végül 22 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelzõ.

Az utolsó játékrészre már nem sok kérdés maradt. A Pécs ugyan feljavult, ám Sabáli edzõ idõt kért, a rövid megbeszélés után pedig rendezte sorait a Körmend. Összességében elmondható, hogy komolyabb ellenállás nélkül fektette a Pécset két vállra a Németh István vezette alakulat.

Sabáli Balázs, a Körmend edzõje: A tervünket betartottuk és sikerült egy hajtós mérkõzést játszanunk. Már az elsõ félidõben eldõlt a találkozó, ez meg is látszott a szünet utáni teljesítményünkön. Akkor már sokkal ingadozóbb volt a játékunk. Próbáltam rotálni a csapatot és mindenkinek több lehetõséget adni. Ma ennyi volt bennünk, magabiztos gyõzelmet arattunk, de továbbra is azt gondolom, hogy rengeteget kell még dolgoznunk.

Szrecsko Szekulovics, a Pécs edzõje: Gratulálok a Körmendnek! Sajnos nekünk ez már zsinórban a harmadik vereségünk. Ami még jobban aggaszt, hogy most sem tudtunk többet dobni 60 pontnál. A Körmend otthonában pedig legalább 80 pontot kell dobni ahhoz, hogy valaki nyerni tudjon. Nem hiszem egyébként, hogy sokan képesek lesznek idén erre. Nekünk most elõre kell tekintenünk, hiszen a következõ meccsünkön eséllyel tudunk majd pályára lépni.

Farkas Balázs
Forrás: http://www.bb1.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.