A jövő évi költségvetésről

droszler | 2011. december 08 10:19:58 | körmendi hírek |
A Magyar Köztársaság 2012-es költségvetésérõl tartottak sajtótájékoztatót december elsején a körmendi színház aulájában.

Bebes István országgyûlési képviselõ, polgármester beszélt a jövõ évi költségvetés elõkészületi munkáiról. „Kifosztott, lepusztított országot vettek át, s ehhez jött még a nehéz gazdasági helyzet”- mondotta de úgy véli, stabil alapokon nyugszik a jövõ évi költségvetés, melyet országvédelmi költségvetésnek neveznek. A parlament már elfogadta a fõ számokat, már csak az átcsoportosításokról folyik a vita. Hozzátette: jövõre is takarékosan próbálják meg mûködtetni az államot.


Kattintson a képere !
Harangozó Bertalan megyei kormánymegbízott az államigazgatási rendszer átalakításáról beszélt. Összefoglalta az eddig végrehajtott intézkedéseket, és kitért a megyei intézmények átvételére is. „Nincs könnyû helyzetben az ország, de így is meg kell teremteni a feltételeket a mûködtetéshez”-hangsúlyozta. Nem lesz egyszerû a 2012-es év eleje a közigazgatásban, de reményeik szerint a területi államigazgatás átszervezése hatékonyabban mûködõ államot eredményez. Az intézkedéstõl 65 Mrd Ft megtakarítást várnak.
Lezsák Sándor, az országgyûlés alelnöke az adventi idõszakot a feszültséggel teli várakozás idõszakának nevezte. Elmondta: fontos, hogy összhang legyen minden szinten, mert csak így mûködhet hatékonyan az ország. A változások mindenkit érintenek majd, példaként az iskolarendszer átalakítását említette, amelyet feltehetõen minden család megérez majd.
„Történelmi idõszakot élünk, amelyben tartalékenergiákat kell mozgósítani és nem lehet kitenni az „átalakítás miatt zárva” táblát” mondotta. Úgy vélte, hazánk állapota egy hatalmas tömegszerencsétlenséghez hasonlítható, ahol azonnali beavatkozásokra volt szükség, ezért kellett sürgõsen új alkotmány készíteni és a kétharmados törvények meghozni.
- Itt kell egy bizalom, nemcsak az hogy higgyek a gyógyulásban, de jó orvosok is kellenek, hogy ezek a törvények igen is segítenek. S, ha bekerültem a kórházba az orvos igenis meg akar gyógyítani. Most kicsit fegyelmezettnek kell lenni, be kell tartani azokat a szabályokat. Most sok mindenre nem jut pénz, lehetõség. S bár az emberek saját pénztárcájukon még nem érzik, a sok lemondás után, a jövõ év már a gyógyulás éve lehet – vélekedett Lezsák Sándor országgyûlési alelnök.

Kattintson a képere !

Kattintson a képere !


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.