Walke mini Körmendet épít Derecskén

droszler | 2011. december 20 18:53:22 | kosárlabda |
Derecskén épít kosárlabdacsapatot, emellett pedig egy kertépítõ cégben dolgozik Walke Károly (45), a Szeged SC és a Szeol-Délép SE korábbi kosárlabdázója. Az élvonalbeli kispadtól egy ideig távol maradna.

Mosonmagyaróvári születésû sportolóként került 1981-ben Szegedre Walke Károly. A magasbedobót egy utánpótlástornán szúrta ki Wirth István, aki 16 évesen meglátta benne a tehetséget, és Szegedre csábította. Két év katonáskodást leszámítva 1988-ig játszott a Szeged SC-ben és a Szeol-Délép SE-ben, majd a pályafutása során a Honvédban, a Debrecenben, a Falcóban, a Szolnokban, a Sopronban és a Nyíregyházában pattogtatott. Nyert két bajnoki címet a Honvéddal, három magyar kupát (kettõt a Honvéddal, egyet a Falcóval), és 122-szer léphetett pályára a válogatottban.

– A régi barátok a mai napig kötnek Szegedhez, Jáhni Pistával, Széll Zsolttal, Guóth Árpival és Lestár Misivel is szoktam beszélni – mondta.
Játékos-pályafutása után Walke edzõsködött, Debrecenben mindkét Molnár fivért, Andrást és Miklóst is edzette, majd miután csõdbe ment a hajdúsági együttes, a B csoportos Debreceni Egyetemmel bajnoki címet és feljutást érõ évet produkált. Salgótarjánban is hasonló kalandokban volt része, az anyagi gondok miatt kellett otthagynia az A csoportos együttest.

– Bár két csapat is hívott a nyáron, egy ideig elegem lett az élvonalbeli kosárlabdából, a családom miatt fontosabb, hogy olyan munkám legyen, ahol biztos jövedelmem van. Egy kertépítõ cég tölti ki a legtöbb idõmet, emellett Derecskén kezdtem el csapatot építeni. Korábban a helyi nõi kézilabda és a futsal is az élvonalban szerepelt, most viszont nincs NB I-es csapata a városnak. Ezen szeretnének változtatni, 4–6 éven belül szeretnénk egy „mini Körmendet" építeni. A megyei bajnokságban kezdtünk idén, és ha úgy adódik, még én is beszállok a meccseken – nyilatkozta Walke, aki három gyermek, a 8 éves Tamara, a 6 éves Donát és a 3 éves Blanka édesapja.

Forrás: www.delmagyar.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.