Későn ébredt a Körmend

droszler | 2011. december 21 19:55:38 | kosárlabda |
Fortress Körmend – Szolnoki Olaj KK
73-93 (16-30, 13-14, 22-26, 22-23)

Körmend: Ruják 5/3, Németh 4/3, POWELL 14/3, Bell 12/3, Townes 12 Cs.: MLADENOVICS 17/15, Cseh 3/3 Ferencz 4, Fodor G. 2, Dávid -.

Szolnok: TROTTER 15/3, Horváth Á. 9/9, Nikolov 11/6, GAY 18/6, Trepák 12/6 Cs.: MILLS 13/3, Gerebenár 3, Fodor M. 9/3, Soós 3/3,

Két egykori, a körmendi csapatért sokat tett játékos, Vavra Péter és Érsek István búcsúztatásával vette kezdetét a mérkõzés. A dolog érdekessége, hogy a volt kosarasoknak a két egykori csapattárs, a ma este a Szolnok együtteséért küzdõ, Fodor Márton és Grebenár Péter adta át a szurkolók ajándékát.

Trepák és Nikolov kosaraival vette kezdetét a találkozó. A körmendi oldalon azonban semmi sem sikerült. Sabáli Balázs 0-7-nél kért idõt. A hazaiak eredménytelenségét végül Ruják triplája törte meg. Mindkét csapat szoros védekezést mutatott, így csak izzadva születtek a kosarak. A hazaiak helyzetét pedig tovább nehezítette, hogy elég sovány büntetõarányt produkáltak. Az Olaj ezzel szemben távolról is eredményes volt. Az elsõ negyed vége elõtt fél perccel, Gay majd Mills hárompontosával a két csapat között a 14 pontosra hízott a különbség.

A második etapban még tovább nyílt az olló az együttesek között. A Szolnok nagyon belelendült, a Körmend viszont sokszor még a ziccereket is kihagyta. Alig telt el másfél perc a játékrészbõl, a vendégek máris 20 ponttal vezettek. Öt és fél percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a körmendiek is kosarat dobjanak. Ez is csak büntetõbõl sikerült. Aztán Németh István triplája ismét meghozta a hazai csapat lendületét, a szurkolóknak pedig a hangját. A nagyszünetre azonban így is maradt a 15 pontos, tetemes vendégvezetés.

Egy-egy rontott dobással nyitották az együttesek a második félidõt. Aztán Townes zsákolásával ismét beindult a pontgyártás. A hazaiak távolról, a vendégek a szellõs védekezésbõl kifolyólag a palánk alól szerezték a kosarakat. Hiába dobott pontosan a körmendi külsõ sor, a másik oldalon mindig megvolt rá a válasz. A Szolnok magabiztosan tartotta a 14-16 pont körüli elõnyét.

A utolsó negyed jóformán újdonságot nem tudott hozni. A körmendiek mintha már beletörõdtek volna, hogy behozni az ellenfelet nem tudják. Azzal együtt, hogy a Szolnok továbbra is pontosan játszott. A Körmend tehát ezzel elszenvedte elsõ hazai vereségét.

Sabáli Balázs, a Körmend edzõje: Az elsõ negyed mindenképpen rányomta a bélyegét a találkozóra. Belementünk egy óriási dobópárbajba, védekezés nélkül, a Szolnok pedig az elsõ félidõben extrán is dobott. A mi játékunkra ez nem volt jellemzõ és Mladenovicson kívül nem tudok egy olyan játékost mondani aki azt hozta volna mire képes. Sajnálom, hogy így alakult és, hogy elrontottuk a szurkolóink karácsonyát. Dolgozunk tovább. Ebbõl a mérkõzésbõl sokat dolgot tudunk majd kielemezni. Az biztos, hogy nem volt méltó egy rangadóhoz. Ennél sokkal többre vagyunk képesek.

Pór Péter, a Szolnok edzõje: Ma egy nagyon jó napot fogtunk ki. A dobásaink jól sültek, nagyon jó százalékkal dobtunk a mai napon. Ez egy ilyen nap volt. Pont az ellenkezõje volt a mai teljesítményünk a szombatinak. Ez már nem az elsõ olyan meccsünk volt, ami nagy téttel bírt, és a fiúk még ilyen nyomásnál is jól tudtak játszani, szemmel is tetszetõs kosárlabdát mutatni. Bízom benne, hogy ez a késõbbiekben is így lesz. Amit akartunk azt az elsõ félidõben azt meg is valósítottuk. A Körmend gyorsindításait meg tudtuk akadályozni és a külsõ dobásaikat is levédekeztük. A jó védekezésbõl tudtuk gyors kontrákat és könnyû gólokat dobni. A második félidõben a Körmend nagyon jött a nyakunkra, de mindig volt olyan játékos, aki vissza tudta verni a körmendi támadásokat. Így tartani tudtuk az elsõ játékrészben megszerzett elõnyünket. Boldog karácsonyt és sikeres újévet mindenkinek!

Forrás: bb1.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.