Elkerülő út épül a 86-os főút zalalövői szakaszán

droszler | 2012. január 04 10:31:57 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Mintegy 11 milliárd forint ráfordítással elkerülõ út épül a 86-os fõút zalalövõi szakaszán – közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelõsége az MTI-vel.

Tóth András igazgató tájékoztatása szerint a négy csomóponttal ellátott, 10,6 kilométer hosszú, kétszer egy sávos fõútszakasz építésére a kormányhivatal közlekedési felügyelõsége december közepén adta ki az építési engedélyt. A beruházás keretében felüljárókat, valamint párhuzamos földutakat is építenek.
A zalalövõi „szerpentin” útszakasz jelenleg a 86-os fõút egyik legkritikusabb, -balesetveszélyesebb részének számít, gyakori, hogy kamionok borulnak fel itt, ez fõként a téli idõszakban okoz üzemeltetési problémákat a katasztrófavédelemnek – mondta el Tóth András.
Hozzátette: a fejlesztéssel a balesetek megelõzése mellett megoldódik a Zalaegerszeg-Hodos nagy forgalmú nemzetközi vasútvonal zalalövõi szintbeli keresztezõdésének problémája is. A jelentõs vasúti forgalom miatt ezen a szakaszon gyakran volt zárva a sorompó, ezért a tehergépkocsiknak több száz méteres sorokban kellett várakozniuk Zalalövõ belterületén, ez megnehezítette a városban a közlekedést. A megépülõ szakaszon viszont már nem lesz szintbeli vasúti keresztezõdés; a vasutat, a Zala folyót és a párhuzamos kerékpárutat 760 méteres felüljáró íveli majd át, a Körmend-Zalalövõ vasútvonal és a Zalapatakai patak felett pedig egy 160 méter hosszú felüljáró épül.
Az építési területen jövõ év elsõ felében megkezdõdnek az elõzetes régészeti feltárások. A közel 11 kilométeres elkerülõ út kiépítése a tervek szerint 2014-ben fejezõdik be.
A 11 milliárd forintos beruházás költségeinek 85 százalékát európai uniós, 15 százalékát pedig hazai forrásból finanszírozzák.
Kattintson a képere !


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.