Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás nyílik pénteken Budapesten

droszler | 2012. január 19 07:16:31 | kultúra |
Budapest, 2012. január 19., csütörtök (MTI) - Pénteken nyitja meg kapuit a 12. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, amely csaknem százötven standdal, minden eddiginél színesebb programkínálattal várja a látogatókat a Papp László Budapest Sportarénában.

A kétnapos rendezvényen a hagyományoknak megfelelõen szinte valamennyi hazai felsõoktatási intézmény jelen lesz, illetve számtalan külföldi egyetem mellett bemutatkoznak a legújabb oktatási fejlesztések, taneszközök és módszerek is - közölték a szervezõk az MTI-vel.
Mint írták, az ingyenesen látogatható kiállítás kiemelkedõ jelentõségû a felvételizõ diákok számára, hiszen egy idõben, egy helyen találkozhatnak csaknem 70 felsõoktatási intézmény képviselõivel és jelenlegi hallgatóival, akiktõl megtudhatják a legfrissebb információkat a képzési rendszerrõl, a szakokról, érdeklõdhetnek a felvételi esélyekrõl és lehetõségekrõl, a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésrõl és az intézmény nyújtotta szabadidõs tevékenységekrõl.
A kiállítás egyúttal a hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje a pedagógusok és intézményvezetõk számára is. A látogatók a többi között informálódhatnak az Oktatási Hivatal feladatairól és szolgáltatásairól, a 2012-es felvételi eljárásról, szó esik még a nyílt forráskódú szoftverek oktatási célú használatáról.
A magyar közoktatás fejlesztésének néhány új elemét is bemutatják a Fogadóórák keretében: komoly tapasztalattal rendelkezõ intézmények ismertetik programjaikat és jó gyakorlataikat az egész napos iskola, a közösségi szolgálat szervezése, a határon túli kapcsolatok kialakítása és ápolása, valamint a komplex természettudomány-oktatás terén kisfilmekkel, fotókkal, szóróanyagokkal.
Újdonság, hogy a kiállítással párhuzamosan az idén az Educatio Nonprofit Kft. szakpolitikai témák mentén szakmai fórumot is szervez I. Nemzeti Köznevelési Konferencia címmel.

Kattintson a képere !


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.