Csákányi László bérlet előadásai 2012. első félév

droszler | 2012. január 24 17:14:05 | kultúra |
CSÁKÁNYI LÁSZLÓ BÉRLET
2012. ELSÕ FÉLÉV
AGORA-MÛVELÕDÉSI ÉS SPORTHÁZ

Parti Nagy Lajos: Bandy-lányok
színmû
Orlai Produkció

Huszka Jenõ–Szilágyi László: Mária fõhadnagy
operett
József Attila Színház és Turay Ida Színház

Bertolt Brecht-Kurt Weil: Koldusopera
zenés színmû
Veszprémi Petõfi Színház

Stephen Sondheim–Hugh Wheeler: Egy nyári éj mosolya (A Little Night Music)
musical
Centrál Színház Budapest

Az elõadások 19.00 órakor kezdõdnek. A színházak az idõpont- és mûsorváltoztatás jogát fenntartják.

Bérletek ára: I. hely: 9000 Ft, II. hely: 8000 Ft, III. hely: 7000 Ft, IV. hely: 5500 Ft, Nyugdíjas: 5000 Ft.
Bérletek válthatók az AGORA – Jegyirodában (Szombathely, Belsikátor 1. Tel: 94/511-266).



Parti Nagy Lajos: Bandy-lányok
színmû – Orlai Produkció

Kossuth-díjas mûvészek fogtak össze, hogy létrehozzanak egy vidám, egyben tartalmas estét az Andrews Sisters dalainak felhasználásával.
Az elõadásban a nõvéreket Hernádi Judit és Udvaros Dorottya személyesíti meg, Angélaként és Sophie-ként világslágereket énekelnek a 20. századból. A történet szerint külföldön élõ, valódi karriert csinált barátnõjükre, Icára várnak a Choo-Choo nevû bárban 2011 nyarán, Budapesten. Különös dologra készülõdnek, arra, hogy több mint harminc év után felelevenítik egykori triójukat, ismét fellépnek, mint a „Bandy-lányok”, s Ica holland férjének születésnapi buliján eléneklik az általuk hajdan újraírt-fordított-hangszerelt dalokat, melyek akkor a képtelenül távoli nagyvilágot, most a képtelenül távoli múltat jelentik. Ica egyre késik, õk pedig némi hezitálás után próbálni kezdenek, ha ketten hát ketten, és elementáris erõvel, elragadó rezignációval végigéneklik a hajdanvolt repertoárt. Hogy mi lesz az esti fellépéssel, megérkezik-e Ica? Ezek után, azt hiszem, mindegy, de azért legyen meglepetés.” (Parti Nagy Lajos)
Rendezte: Ascher Tamás


Huszka Jenõ-Szilágyi László: Mária fõhadnagy
operett – a József Attila Színház és a Turay Ida Színház közös elõadása

A Mária fõhadnagy címû operett fõhõsét valóságos személyrõl mintázta meg a szerzõpáros. Lebstück Máriáról, aki férfiakat megszégyenítõ bátorsággal harcolta végig a szabadságharcot. Hõsiességéért hadnaggyá, majd fõhadnaggyá léptették elõ. Huszka Jenõ operettje és népszerû melódiái az 1942-es bemutató óta az operett kedvelõk számára különleges zenei csemegét ígérnek.
1848-49. Lebstück Mária bátyja helyett beáll a forradalmi hadseregbe és sikert sikerre halmoz. Fõhadnagyságig viszi, miközben eléri a végzet: a szerelem. Beleszeret katonatársába, aki nem tudja, hogy õ lány. Furcsa humoros szituációkon keresztül végül is kiderül minden, és a fiatalok egymáséi lesznek. Hihetetlen történet? Pedig igaz! Az élet írta. Huszka Jenõ csak zenébe öntötte, és színpadra alkalmazta. A gyönyörû muzsika elvarázsol, a történet megríkat, a téma felemel. Igazi MAGYAR OPERETT!
Szereplõk: Geszthy Veronika, Kállay Bori, Vadász Zsolt/Kiss Zoltán, Jankovits József, Teremi Trixi, Bozsó József, Benkóczy Zoltán, Csere László/Merán Bálint, Kokas László, Vanya Tímea
Rendezte: Bozsó József


Stephen Sondheim–Hugh Wheeler: Egy nyári éj mosolya (A Little Night Music)
musical – Centrál Színház Budapest

A történet a századfordulón játszódik, Svédországban. Desirée, a gyönyörû színésznõ úgy érzi, hogy sok viharos esztendõ után itt az ideje, hogy megállapodjon. Kiszemeltje nem más, mint hajdani szeretõje, a sikeres ügyvéd, Fredrik. Van azonban egy kisebb bökkenõ: idõközben Fredrik elvett egy tizenkilencéves lányt, aki még az esküvõ után is megátalkodottan ragaszkodik szüzességéhez. Desirée furfangos tervet eszel ki: Szent Iván éjjelén meghívja a házaspárt édesanyja, a hajdani kurtizán kastélyába. Csakhogy ezen a bizonyos estén váratlanul beállít Desirée jelenlegi szeretõje, egy dölyfös dragonyos, féltékenységtõl tébolyult felesége társaságában és Fredrik felnõtt fia, aki papnak készül, és titokban szerelmes ifjú mostohaanyjába. A fehér éjszakától és a vörös bortól megmámorosodott vendégek õrült szerelmi kergetõzésbe kezdenek…
Szereplõk: Törõcsik Mari, Nagy-Kálózy Eszter, Gergely Róbert, Egyházi Géza, Szemenyei János, Kovács Patrícia, Balog Anna, Patai Anna, Vári Kovács Péter/Mészáros András, Nótás György, Balogh Tímea, Bende Zsuzsanna, Csapó József, Megyesi Schwartz Lúcia
Rendezte: Trevor Nunn


Bertolt Brecht-Kurt Weil: Koldusopera
zenés színmû – Veszprémi Petõfi Színház

Jonathnan Jeremian Peacock, a londoni alvilág kolduskirálya, megszervezte a londoni koldusok céhjét, mellyel busásan gyarapította vagyonát. Jól menõ vállalkozását azonban veszély fenyegeti, hisz a lányát Pollyt, megszöktette London leghíresebb bandavezére, Bicska Maxi. Peacock bosszút esküdik, börtönbe juttatja lánya csábítóját.
A darab témáját Brecht elõtt többen is feldolgozták. Az elsõ egységes zenés játékot John Gay és John Cristopher Pepusch írta. Londonban akkoriban beszédtéma volt a betörõ Jack Shepard története, aki megszökött a börtönbõl, s akit ugyancsak betörõ Jonathan Wild árult el a rendõrségen, és akit fel is akasztottak.
A darabot elõször 1930-ban mutatta be a Vígszínház, azóta a Cápa-dal, az Ágyú-dal vagy a Salamon-dal már ismerõs dallamként csendül fel sokak számára.
Szereplõk: Hirtling István, Trokán Anna, Nyirkó István, Papadimitriu Atina, Eperjes Károly, Csarnóy Zsuzsanna, Szûcs Krisztina, Horváth Zoltán, Gere Dénes Ákos, Máté P. Gábor, Baranyi Péter, Szûcs László, Vajda Károly, Benczédi Sándor, Háromszéki Péter, Tóth Loon, Módri Györgyi
Rendezte: Szinetár Miklós


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.