Meseillusztrációs rajzpályázat kiállítása

droszler | 2012. január 25 14:54:36 | kultúra |
ÓPERENCIÁS – MESEILLUSZTRÁCIÓS RAJZPÁLYÁZAT ÉS KIÁLLÍTÁS

Idõpont: 2012. január 25. – február 18.
Helyszín: AGORA – Gyermekek Háza, kiállító terem
Megnyitó: 2012. január 25. 15.00 óra


Az AGORA – Gyermekek Házában 2012. január 25-én nyílik meg az óvodások és iskolások részére meghirdetett meseillusztrációs rajzpályázat kiállítása – immár negyedik alkalommal.

A pályázat célja a magyar és európai népmesék világának képi megjelenítése, mely az egyik legkedveltebb téma e korosztályok számára. A pályáztatók elvárása volt, hogy az alkotások a könyvillusztráció mûfajának megfelelõen készüljenek. A gyermekek szabadon választott népmeséket dolgoztak fel – a mesékre jellemzõ cselekmény vagy mesehõs ábrázolásával.
A nagyobb diákok a mesék mellett népballadákat is feldolgozhattak. A meseillusztrációk szabadon választott technikákkal készültek, grafikai vagy sokszorosított grafikai eljárással.

A felhívásra 839 pályamunka érkezett, melybõl a kiállítótérben 249 alkotás látható, közöttük a 21 díjazott rajzzal.
Szombathelyrõl a Mocorgó Óvoda és a Weöres Sándor Óvoda apróságait díjazta a zsûri, míg Vas megyébõl a gencsapáti Gyöngyös-kert Óvoda, a sárvári Petõfi Úti Óvoda, valamint a jákfai Óvoda kis piktorai értek el szép eredményeket.
Az iskolás pályamunkák közül a Reguly Antal Általános Iskola, az AGORA – Gyermekek Háza képzõmûvész szakkörének munkái, valamint a Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény tanulóinak munkái kerültek díjazásra. Rengeteg alkotás érkezett a vidéki iskolákból is: Celldömölk (Szent Benedek Katolikus Általános Iskola), Körmend (Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola), Vép (Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI), Kõszeg (Dr. Nagy László EGYMI Általános Iskola Beszédjavító Általános Iskola), Répcelak (Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény) tanulói is díjazottak lettek.

A kiállítás február 18-ig tekinthetõ meg az AGORA – Gyermekek Házában, hétköznap 8.00- 17.00, szombaton 9.00-12.00 óráig.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.