A Magyar Vöröskereszt és a Rendőrség felhívása

droszler | 2012. február 05 17:04:16 | közérdekü |
A Magyar Vöröskereszt és a Rendõrség felhívása - „A Bátorság elsõ vonala! Adj vért! Válj a mindennapok hõsévé!

2008. február 11-én, Esztergom-Kertvárosban szolgálatteljesítés közben hõsi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendõr hadnagy. Emlékére 2010. február 11-tõl kezdõdõen minden év február 11-e, a Rendõrség hivatalos véradó napja.
Az önkéntes véradással a Rendõrség nem csak Borbély Zoltánnak kíván emléket állítani, de tiszteleg azon rendõrök emléke elõtt is, akik mindannyiunk biztonságának megóvása érdekében teljesített szolgálatuk közben haltak hõsi halált. Az „Országos Véradó Nap” néma fõhajtás a hõsök elõtt, egyben néma tiltakozás az erõszak ellen.


A Vas Megyei Rendõr-fõkapitányság a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezetével közösen az alábbi helyszíneken és idõpontokban szervez véradást:

2012. február 9.
08.00-13.00 óra Körmendi Rendészeti Szakközépiskola
Körmendi Rk. személyi állománya
Vasvári Rk. személyi állománya
Körmendi RSZKI tanulói
Fortress Körmend játékosai és szurkolói

14.00-19.00 óra Vas MRFK Söptei úti objektum I.e. tanácsterme
MRFK Rendészeti Igazgatóság személyi állománya
ORFK GF N-D GEI személyi állománya
KR V. Bevetési Fõosztály személyi állománya
Falco KC játékosai és szurkolói


A Vas Megyei Rendõr-fõkapitányság a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete a véradásra várja a rendszeres véradók mellett mindazokat, akik véradóként szolidaritást vállalnak egy-egy munkatársuk, embertársuk, vagy családtagjuk egészségének, életének megmentéséért!
A Vas Megyei Rendõr-fõkapitányság az idei évben szeretne versenyt hirdetni a megye két patinás klubja, a Fortress-LamiVéd Körmend és A Falco KC játékosai és szurkolói részére és egyben buzdítani õket a véradáson való részvételre.
A versenyszellem jegyében a két klub képviselõi részére 5-5 óra áll rendelkezésre a véradásra a számukra megjelölt helyen. A véradást követõen a részvételi létszám alapján gyõztest hirdetnek, amelyrõl a sajtó nyilvánosságát is tájékoztatják.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.