Újra pályázhatnak a környezettudatos iskolák

droszler | 2012. február 06 18:51:01 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Kiemelten fontos, hogy a környezettudatos nevelés már gyerekkorban elkezdõdjön, és a fenntartható fejlõdés ügye megjelenjen az oktatásban is. Éppen ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium a Nemzeti Erõforrás Minisztériummal közösen ismét meghirdeti az Ökoiskola és az Örökös Ökoiskola pályázatot.

A környezetvédelemért és az oktatásért felelõs tárcák apályázattal azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok az iskola keretein belül, a korosztályuknak megfelelõ tudást és minél több gyakorlati tapasztalatot szerezzenek a fenntartható fejlõdés fontosságáról.

Az Ökoiskola címmel azokat az intézményeket ismeri el a két minisztérium, amelyek rendszeresen foglalkoznak a környezettudatosság, a fenntartható fogyasztás és fejlõdés gyakorlatközpontú oktatásával, valamint környezeti-, és egészségneveléssel.

Azok az intézmények, amelyek elnyerik a címet, az Ökoiskolák nemzetközi hálózatának tagjai lesznek. Emellett nagyobb eséllyel vesznek részt a környezeti nevelési, illetve a fenntarthatóság pedagógiájával kapcsolatos pályázatokon. Örökös Ökoiskola az az intézmény lehet, amely háromszor már elnyerte az Ökoiskola címet.

Az Ökoiskola cím adományozása kapcsolódik az ENSZ "A fenntarthatóságra oktatás 2005–2014" évtizedének programjához.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.