Fazekas Sándor: egyszerre kell visszaszerezni a külső és belső piacokat

droszler | 2012. február 23 20:51:14 | körmendi hírek |
Körmend, 2012. február 23., csütörtök (MTI) - A magyar agráriumnak egyszerre kell visszaszereznie külsõ és belsõ piacait, ehhez pedig az egyes ágazatok szereplõi közötti összefogásra van szükség - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Körmenden.

A miniszter a Rába-parti városban megtekintette a Babati Húsfeldolgozó Kft. üzemét, majd részt vett a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) kibõvített elnökségi ülésén.
A szaktárca vezetõje együttmûködési megállapodást írt alá arról, hogy a minisztérium segíteni fogja a terméktanácsot abban, hogy olyan szakmaközi szervezetté válhasson, amelyek az Európai Unióban is sikeresen mûködnek.
Kiemelte, hogy a húságazatban is szükség van az összefogásra, arra hogy az ágazat szereplõi felismerjék közös érdekeiket, és ha kell, közös erõvel tudjanak a piacon. Annál is inkább, mert a belsõ piacon a versenytársak olcsó dömping termékekkel jelennek meg, miközben a külsõ piacokon mások szerezték meg azokat a pozíciókat amiket mi elveszítettünk - mondta a miniszter.
Éppen ezért minden tõlünk telhetõt el kell követni a versenyképesség javítása, a magyar termékek piacra juttatása érdekében, mert az újabb magyar termékek megjelenése újabb magyar munkahelyeket jelent - fûzte hozzá.
Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta, hogy egy sor ágazati program már elkészült a Darányi Ignác Terv keretében. A húságazatot érintõ legmarkánsabb célkitûzés az, hogy a hazai 3-3,5 milliós sertésállomány belátható idõn belül megduplázódjon - tette hozzá.

Kattintson a képere !
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter (j) Babati Zoltán ügyvezetõvel (b) kolbászt kóstol, amikor megtekinti a körmendi Babati Hús Kft. üzemét.

MTI Fotó: Varga György

Kattintson a képere !


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.