Tájékoztató díjmentes közlekedésbiztonsági nyílt napról

droszler | 2012. március 20 16:25:57 | közérdekü |
2012. március 24-én szombaton a Vas Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelõsége a tavaszi közlekedésre felkészülés jegyében díjmentes közlekedésbiztonsági nyílt napot tart.

A téli közlekedés elmúltával, a jármûveken a tél okozta hibák feltárása, kijavítása, ezeken túl a késõbbi költséges javítások elkerülése és a megfelelõ közlekedésbiztonsági állapot fenntartása nemcsak az üzembentartónak, hanem minden közlekedésben résztvevõnek érdeke, felelõssége.

E célok elérésére a Vas Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelõsége a tavaszi közlekedésre felkészülés jegyében díjmentes közlekedésbiztonsági nyílt napot tart.

A gépjármû mûszaki vizsgálóállomáson történõ vizsgálatokkal a Közlekedési Felügyelõségnek szándékában áll segíteni a megye polgárait a jármûvük biztonságos üzemeltetésében és balesetmentes közlekedésében. Az akció további célja elõsegíteni az emberközpontú közigazgatási gyakorlat kialakítását, közelíteni az ügyfelek és a hatóság kapcsolatát.

A rendezvény idõpontja és helyszíne:

2012. március 24-én szombaton, 08:00-tól 13:00-ig Szombathely, Sági u. 4. szám alatt a Közlekedési Felügyelõség vizsgálóállomása.

Az akció keretében a természetes személy tulajdonában lévõ személygépkocsik és tehergépkocsik (3500 kg össztömegig) tekintetében:

1. A jármûvizsgálati technológia szerint (környezetvédelmi ellenõrzõ mérés, fékhatás vizsgálat, lengéscsillapító vizsgálat, világító és fényjelzõ berendezések mûködése, állapota, fényszóró ellenõrzés, gumiabroncsok ellenõrzése, alsó vizsgálat) ingyenesen átvizsgálják az érdeklõdõk jármûveit.

2. Megfelelõ mûszaki állapot esetén, kérelemre – a vizsgadíj befizetése mellett – mûszaki vizsga azonnali lehetõségét biztosítják.

3. Tanácsokat adnak a jármûvek tavaszi felkészítésére, üzemeltetésére.

4. Tájékoztatást adnak a jármûvek átalakíthatóságáról, ezen belül is az optikai és mûszaki tuningról, Xenon lámpák használatáról, illetve egyéb a témakörbe tartozó kérdésrõl.

Tegyen meg Ön is mindent családja és a közlekedõk biztonsága érdekében! A vizsgálaton történõ részvétel elõzetes bejelentkezés alapján lehetséges.

Bejelentés a 70/455-7252 telefonszámon (7:30-16:00 óráig), valamint a jarmu-vas@nkh.gov.hu e-mail címen.

Vas Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelõsége


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.