VOLT lesz Sopronban

droszler | 2003. július 03 11:39:21 | kultúra |
Három nap alatt 12 helyszínen csaknem száz fellépő várja az érdeklődőket a soproni VOLT fesztiválon.

A 11. fesztiválon föllép a Kosheen, a Tito & Tarantula, Doc Scott, Cari Lekebush lép fel. Szokás szerint erős a hazai felhozatal is: a Kispál és a Borz, a Tankcsapda, a Korai Öröm, az Irigy Hónaljmirigy, az Anima Sound System, a FreshFabrik, a Sub Bass Monster, Dopeman & Majka és a Nyers. Ráadásul partik, színházi előadások és filmvetítések is lesznek.

Az 1993-ban a VOLT című popkulturális magazinról elkeresztelt és kezdetben a helyi sportcsarnokban tartott fesztivál 2002 óta a Sziget Kulturális Szervezőiroda portfóliójának része lett, azóta már a Lövér kemping területén látja vendégül a több mint 20 ezres tömeget. A szigetesek bevallott célja, hogy a Sziget után Magyarország második legrangosabb ifjúsági fesztiváljává alakítsák a soproni eseményt. A programválaszték bővítése mellett itt is a szolgáltatások minőségének további fejlesztésére helyezik a súlyt.

A nagyszínpad sztárjai közül a legvonzóbb név kétségkívül a Szigeten tavaly már megfordult angol Kosheen. A drum & basst a közérthető poppal keverő, formáció olyan slágereket jegyez, mint a Hide U, a Hungry vagy a Slip & Slice. A Németországban népszerű Tito & Tarantula a punk és a latinos fülledtség elegyéből építkezik. Budapestre tavaly új ritmusszekcióval - egy kanadai női basszerossal és egy félelmetes tempót diktáló német dobossal - kiegészülve jöttek, vélhetően Sopronba is így érkeznek majd.

Fontosnak ígérkezik a nyitónapon a Breakspoll-parti a Multi Caféban. Anglia legjobb breakbeat dj-i közül négyen itt pörgetik majd lemezeiket, az újgenerációs Atomic Hooligan mellett a nagy öreg, Rennie Pilgrem és Dj Hyper, illetve a Breakspoll-díjat alapító Mike Hogan. Magyar részről a műfaj prominens képviselői, a Chi-Recordings zenészei, dj-i (Raster & Amb, Kevin aka Fine Cut Bodies és Dj Naga) fogják ritmikus mozgásra késztetni a közönséget.

A napijegy 2800, a háromnapos bérlet 7500 forint. A helyszínen a sátorozás ingyenes, faházak, kollégiumi és hotelszobák kedvezményes áron foglalhatók a www.sziget.hu/ volt oldalon.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.