Nemzetközi makettkiállítás Mosonmagyaróváron

droszler | 2012. április 12 08:46:40 | kultúra |
Mosonmagyaróvár, 2012. április 12., csütörtök (MTI) - Thaiföldtõl Svédországig, Lengyelországtól Görögországig több mint húsz nemzet makettkészítõi mintegy 1200 alkotást vonultatnak fel a szombaton Mosonmagyaróváron nyíló nemzetközi makettkiállításon.

A versenyzõk a repülõk, a szárazföldi harci jármûvek, a hajók, a polgári jármûvek és a történelmi figurák témakörében versengenek a díjakért. A legsikeresebb alkotásokat arany, ezüst, illetve bronz plakettel és oklevéllel jutalmazzák.
A hazai makettezõkön kívül a legnépesebb csapat Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból érkezik a 16. nemzetközi megmérettetésre, s várják az európai csúcsmakettezõket Olaszországból, Spanyolországból és Belgiumból -mondta Egresi András fõszervezõ az MTI-nek.
A finnek, a norvégok és a svédek több napra érkeznek, körülnéznek a régióban, ismerkednek a térség nevezetességeivel. A thaiföldi jelentkezések pedig igazi meglepetésként érték a szervezõket - jegyezte meg Egresi András.
A Mosonmagyaróváron nyáron nyíló Futura címû állandó kiállítás is bemutatkozik a rendezvényen: a közönség megtekintheti a mobil planetáriumot a rendezvényen. A szervezõk kísérõprogramokról is gondoskodnak: lesz haditechnikai bemutató, hagyományõrzõk felvonulása és mûködõ modellek bemutatója is.
A kiállítás szombat délután és vasárnap délelõtt látható a mosonmagyaróvári egyetemi karon, az eredményhirdetésre vasárnap délután kerül sor.

Kattintson a képere !


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.