Ferenczi-tábor: Jelentkezéseket várnak

droszler | 2012. május 30 11:22:01 | kultúra |
Az idén nyáron immár 21.-ik alkalommal kerül megrendezésre a Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Mûvésztábor Sarródon. Ebben az évben a táj és az ember- alakrajz, továbbá a naturalisztikus figuratív foltfestés kap hangsúlyos szerepet.

Nyugat-magyarországi Egyetem parkjában
A Nyugat-magyarországi Egyetem botanikus parkjában a rajzolást Sulyok Gabriella Munkácsy-díjas grafikusmûvész fogja felügyelni, míg a viasztechnika alkalmazását Bokán Csilla és Szepes Péter festõmûvészek ismertetik. Az akvarell-mûhelymunka Czanik Ferenc festõmûvész feladata.


Hagyomány- és értékõrzõ foglalkozások
Idén is lesznek hagyomány- és értékõrzõ foglalkozások a hidegségi Grubits-pajtában, ahol a résztvevõk a fafaragás, a díszdobozkészítés, a korongozás, a csuhé- és kosárfonás fortélyait leshetik el.

Névadóra, Ferenczi Józsefre emlékenek
A születésnapi tábor kapcsán a névadóra, Ferenczi Józsefre emlékeznek az 1991. évi kiállítása felvételével. Vendégelõadóik között köszönthetik. Salamon Nándor nyugalmazott képtárigazgató és mûvészeti írót, valamint Zombori Béla Apáczai-díjas rajzpedagógust.

Már fogadják a jelentkezéseket
Kiállításokat is szerveznek, így Behon Pál gyûjteményes tárlatát a hidegségi Grubits-pajtában, s a fertõszéplaki LÁTKÉP Szabadtéri Galériában.

A Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Mûvésztábort idén július 26-tól augusztus 5-ig tartják. A szervezõk már fogadják a jelentkezéseket.

Forrás: www.orf.at


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.