Múzeumok éjszakája, Szent Iván-éj

droszler | 2012. június 11 15:40:05 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !

Kedves Körmendiek!


2012-ben is csatlakozott a dr. Batthyány Strattmann László Múzeum és a Körmendi Kulturális Központ az országosan, sõt, egész Európában népszerû Múzeumok éjszakája, Szent Iván-éj rendezvénysorozathoz.
A program keretében a Batthyány kastélyban június 16-án 15 órától éjjel 1 óráig ingyenesen látogatható lesz a múzeum, és a programok legnagyobb része is.
Akik az elõzõ évek Szent Iván éji programjain részt-vettek, bizonyára egyetértenek velünk abban, hogy kellemes, vidám nyár estéket biztosítottunk a kastélyba látogatóknak!

Reméljük, idén is minél többen velünk tartanak a délután 3-kor kezdõdõ programokon! Nem csak nézõként, de résztvevõként is számítunk a körmendiekre, hiszen idén is megrendezzük az immáron hagyományosnak mondható Kastély Kukta Vándorkupát, amihez ezúton is szeretettel invitálunk mindenkit!
A díjak és a zsûri meglepetés, a jó hangulat viszont garantált, ahogy eddig is!
A tûzifát természetesen biztosítjuk, a bográcsot mindenki maga hozza, az alapanyagok beszerzésénél – szükség esetén- segítünk, elsõsorban azoknak, akik az elõzõ évben is részt-vettek a fõzõversenyben!

Negyedik éve hirdetjük meg a Boszorkány-portyát is, amire évrõl évre egyre többen jelentkeznek. Idén elõször Kölyök-portyát is beiktattunk a programba, hiszen az elõzõ években több kisgyermekes család jelezte, hogy szívesen velünk tartanának, de a késõi óra, a hosszú táv kisgyermekkel nem vállalható be. Idén tehát családi csapatok jelentkezését is várjuk, minimum 4, maximum 10 fõs csapatlétszámmal. A nevezési díj mindkét portyához 1 db seprû a csapat részérõl, vagy fejenként 100 Ft. A Kölyök-portya 20 órakor kezdõdik, kb. 1 órás lesz, 9.30-kor eredményt hirdetünk.

A felnõttek már megszokták a kicsit pikánsabb feladatokat a Boszorkány-portyán, ami idén is viszonylag késõn, 22 óra környékén fog indulni. Igaz, a portya résztvevõi lemaradnak a szabadtéri színházi elõadásról, de remélhetõleg ettõl még jól fognak szórakozni! Az éjszakai portyánál kérjük az alábbiakat komolyan venni:

- Minden csapatban kell lennie legalább egy, 18 éven felüli tagnak
- Az állomásokat csakis gyalogosan közelíthetik meg –hacsak a feladat máshogy nem diktálja
- Mindenféle értelemben kérjük a sportszerû viselkedést
- Mindenki saját felelõsségére vegyen részt a játékban
- A játék kedvéért játsszunk, ne a minden áron való gyõzelemre törekedjünk!
- Minimum 4, maximum 10 fõs csapatok jelentkezhetnek

Reméljük, mindenki jól fogja érezni magát, és talál a színes programok között olyat, ami az ízlésének megfelel! A fõzõversenyre, és a portyákra 2012. június 15-ig lehet jelentkezni Kutrovácz Évánál a Körmendi Kulturális Központban a 94/594-227-es telefonszámon, vagy a kulturinform@kormend.hu e-mail címen.

Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.