Rajzverseny és Jótékonysági műsor Körmenden

droszler | 2012. június 18 21:32:08 | körmendi hírek |
Az „ Én Finnországom” címmel rendezett a Finn Nagykövetség gyermek rajz pályázatot Körmenden, ahol a baráti körök együttmûködésének köszönhetõen a zsûriben a hazaiak mellett a tapolcai és az ajkai egyesületek tagjai vettek részt június 13-án, szerdán. A pályázatra három rajztanár irányítása mellett 31 gyermek adta be rajzát a körmendi Somogyi Béla Általános Iskolából, a Kölcsey utcai Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézménybõl valamint az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolából.

A zsûri elnöke Vecsei János amatõr festõ volt, a tapolcai finn baráti körbõl, a zsûrizésben részt vett továbbá Marácz István az Ajkai Magyar–Finn Baráti Egyesülettõl valamint Körmendrõl Jámbori Tamás tanár, reklámgrafikus.

A pályamûvek közül négyet emelt ki a döntõ bizottság, és mint Vecsei János a díjátadón is elmondta, minden döntés szubjektív. Senki se keseredjen el, hogy nem az Õ rajza került be a legjobb négy közé, hiszen lehet, hogy legközelebb neki lesz több szerencséje.

A zsûri Majer Alexandra 8. osztályos tanuló Naplemente címû rajzát finnországi utazással, Nagy Hanna 7. osztályos diák Kolovesi National Park tollrajzát „kis követi“ címmel jutalmazta. Elõbbi Körmend testvérvárosába, Heinävesi-be látogathat el júliusban, míg utóbbi egy napra nagykövet lesz. Körmend város díját Vörös Laura 7. osztályos tanuló kapta meg Kalevala rajzáért, míg a veszprémi utazást Tompa Rachel hetedikes diáklány nyerte meg Szauna a tájban címû alkotásáért. A díjakat Jari Vilen Finnország magyarországi nagykövete és Bebes István Körmend város polgármestere, országgyûlési képviselõ adta át.

Kattintson a képere !


Jari Vilén ez alkalomból Körmendtõl is elbúcsúzott, mivel a nagykövet szeptembertõl Varsóban teljesít szolgálatot. A vasi városban este hat órától a Heinävesi Valamo kolostor megsegítésére szervezett jótékonysági mûsor zárta a Finn napot.

Forrás: http://www.ajkaimagyarfinn.neobase.hu ; http://www.magyarfinntarsasag.hu

A rendezvényen készült képek


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.