Nagy szükség van az élő, erős közösségekre...

droszler | 2012. június 20 22:09:13 | körmendi hírek |
Nagy szükség van az élõ, erõs közösségekre - mondta az MTI-nek Kövér László, az Országgyûlés elnöke szerdán Körmenden, ahol a Dunántúli Református Egyházkerület megalakulásának 400. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget.

Hozzáfûzte; a nemzet sok apró kisközösségbõl épül fel. Ahogy a családok egészséges közösségeiben az emberek megtanulnak együtt élni, szeretettel és tisztelettel tekinteni egymásra, egy egészséges nemzet életében ugyanolyan fontosak az egyházi közösségek.
A jubileumi ünnepség emlékmenettel kezdõdött el a Rába-parti városban. Az Országgyûlés elnöke, a konvent tagjai, egyházközségi elnökök, képviselõk és az ünnepség résztvevõi a Batthyány-kastély elõl indultak a Vas megyei város sportcsarnokába. Kövér László leleplezte a református templom falán elhelyezett, a 400 éves jubileumra készített emléktáblát, majd részt vett a városi sportcsarnokban tartott hálaadó istentiszteleten.
A zsúfolásig megtelt sportcsarnokban Bebes István, Körmend (Fidesz-KDNP) polgármestere ünnepi beszédében kiemelte; tisztelet egy közösség részérõl, hogy alkalmasnak tart egy várost (egy másik közösséget) a fontos, jubileumi évforduló megtartására.
A Dunántúli Református Egyházkerület idén ünnepli megalakulásának 400. évfordulóját. A megalakulást 1612. június 19-20-án a körmendi várkastélyban tartott zsinaton mondták ki, a generális konvent tagjai ezért is választották a jubileumi ünnepség helyszínéül a Rába-parti várost.

Kattintson a képere !
  · Korábban megjelent híreink a témában:

     · Szombathelyen ülésezik a Magyar Református Egyház Generális Konventje   2012. június 15 20:57:22

     · 400 éves a Dunántúli Református Egyházkerület   2012. június 13 21:12:54Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.