120 éves a fúvószenekar

droszler | 2012. július 17 09:49:41 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !

1892. júniusában született a Körmendi Önkéntes Tûzoltó Egylet közgyûlésén határozat arról, hogy 15 fõvel létrehoznak egy Tõzoltó Zenekart a városban. Bár a zenekar fenntartásáról 1908-ban lemondott a tûzoltóság, a Városi Fúvószenekar ezt a dátumot tekinti hivatalosan az alakulás idõpontjának, ennek 120. évfordulóját ünnepeljük 2012. július 21-én. A Batthyány kastélyban tartandó ünnepi programok különös érdekessége, hogy a korabeli Rábavidékbõl azt is tudjuk, az elsõ nyilvános fellépés dátuma 1892. július 21-e volt. Akkor egy kerti mulatságon játszott a rezesbanda, most ennél kicsit nagyobb tétje lesz a 18 órakor kezdõdõ koncertnek, hisz az Országos Fúvós Szövetség zsûrije minõsíteni fogja a zenekart. Nagy dolog ez a zenekar életében, hiszen 1991-ben volt utoljára minõsítve az együttes, akkor Koncert Fúvószenekari Arany fokozatot kaptunk!
A koncert hangulatát nem csak a helyiek garantálják, hanem a meghívott vendégek is, hisz színpadra lép az Erdélybõl érkezõ Csíkmadarasi Fúvószenekar, valamint Szentgotthárd Város Fúvószenekara is, az est háziasszonya pedig Nagy Ibolya operettprimadonna lesz.
Az ünnepre kiállítással, CD-vel és kiadvánnyal is készül a zenekar. A 17órakor nyíló „120 éves történetek” címû kiállítás a Sala Terrena galériában lesz megtekinthetõ, egészen augusztus végéig.
Király Lajos, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyi vezetõje a kiállításnyitón megjelenteket köszönti majd, Bebes István, Körmend Város Polgármestere pedig a koncert résztvevõinek és közönségének köszöntését vállalta fel.
A nyári hõség miatt a szervezõk különös súlyt fektetnek a biztonságra, a tumultus elkerülése érdekében a koncertre ingyenes, ámde helyre szóló regisztrációs jeggyel lehet bemenni, ezekhez a Kulturális Központban lehet hozzájutni.
Ünnepeljen együtt a 120 éves Fúvószenekarral!


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.