Önkéntesek lehetnek a fiatalok külföldön egy EU-program keretében

droszler | 2012. augusztus 08 16:15:20 | nagyvilág |
Budapest, 2012. augusztus 8., szerda (MTI) - A Fiatalok Lendületben Program az Európai Unió mobilitási projektjeként lehetõséget ad a 13 és 30 év közötti fiataloknak - köztük azoknak is, akik sikertelenül felvételiztek felsõoktatási intézménybe - arra, hogy akár egy éven át önkéntes munkát végezzenek külföldön, önköltség nélkül.

A Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében kiemelte: ahhoz, hogy valaki önkéntes legyen, nem kell diploma, nyelvvizsga, munkatapasztalat és anyagi erõforrás sem, hiszen a program finanszírozza a többi között az önkéntesek utazását, a szállást és a zsebpénzt is.
Hozzátették, az EU mobilitási programja 2007 óta nyújt lehetõséget a fiataloknak arra, hogy egy idõszakot külföldön töltsenek el. A külföldi önkéntességgel idõt is lehet nyerni: sok fiatalnak nincs konkrét elképzelése a jövõrõl, vagy éppen egy sikertelen felvételi áll mögötte.
A program része az Európai Önkéntes Szolgálat - European Voluntary Service (EVS) -, amelynek keretében az önkéntesek akár egy évet is tölthetnek külföldön. Önkéntes szolgálatuk alatt például segíthetnek egy nonprofit szervezetnél, lehetnek környezetvédelmi aktivisták Spanyolországban, dolgozhatnak gyerekekkel Máltán, egy farmon Hollandiában, vagy egy kulturális intézetben Lettországban, emellett nyelvet tanulhatnak, barátokat szerezhetnek és más országok kultúráját is megismerhetik.

www.mobilitas.hu

Kattintson a képere !


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.