Mesebolti évadkezdés

droszler | 2012. augusztus 28 16:14:02 | kultúra |
Bár társulatunk nyáron is sok helyen vendégszerepelt az ország határain belül és kívül, így az elmúlt hónapok sem csak a pihenésrõl és a feltöltõdésrõl szóltak, a nyár végi karneváli Csillagvitéz elõadásunk után egy nappal útjára indíttottuk a 2012/2013-as évadot. Különleges ez az alkalom, hiszen ez az elsõ olyan évad, melyet a társulat Szombathely Megyei Jogú Város intézményeként kezdhet el. Évadnyitó társulati ülésünket augusztus 27-én tartottuk melyen vendégünkként köszönthettük fenntartónk képviselõit: Lazáry Viktor alpolgármestert, Sági József bizottsági elnököt és Czenki Zsuzsa irodavezetõt.

Színészeink között új névvel is találkozhatnak nézõink: Kõmíves Csongort (aki a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színháztól érkezett) terveink szerint már az évadnyitó Fõ téri rendezvényünkön megismerheti közönségünk is!

Az évad új csecsemõszínházi elõadásunk próbáival kezdõdik: TI-TI TÁ - hol lakik a zene? címmel. Ezt az elõadást októbertõl Szombathely bölcsõdéiben játsszuk a legkisebbeknek. Az elõadás rendezõje bábszínházunk alapító-igazgatója H. Nagy Katalin, alkotótársa Rumi László.

3 elõadásból álló féléves Mesebolt Bérletünk nyitó elõadását Kuthy Ágnes rendezi Paul Maar Felbukkan egy szombóc c. meseregényébõl. Az elõadás tervezõje Mátravölgyi Ákos, dramaturgja Upor László, írója Solt Róbert, zenéjét Teszárek Csaba szerezte.
Igazi klasszikussal folytatjuk bérletsorunkat: Veres András nyár végi felnõtteknek szóló utcaszínházi moralitásjátéka (Akárki) után A rút kiskacsát rendezi nálunk - immáron óvodásoknak, kisiskolásoknak. A darab tervezõi Sipos Kati és Rumi Zsófi, írója Kolozsi Angéla.
A félévet Galuska László Pál: Madarak voltunk c. meséjével zárjuk, melyet Kovács Géza állít színpadra. Tervezõje Boráros Szilárd.

Az évad második felében vendégrendezõként dolgozik nálunk Schneider Jankó a "Plázs - hurrá nyaralunk" c. elõadással. Fige Attila a Színház- és Fimmûvészeti Egyetem végzõs hallgatója egy Pinokkió-adaptációt állít színpadra, és az évad zárásaként szakrális játéksorozatunk befejezõ részéhez, a passiójátékhoz érkezünk, melynek rendezõje Ondrej Spi¹ák, a Nyitrai Bábszínház igazgatója.

Szeptember 16-án vasárnap délután tartjuk hagyományos HANG-TÉR-KÉP családi évadnyitónkat, melynek helyszíne ez alkalommal is Szombathely Fõ tere. Mûsoron lesz többek között A vitéz szabólegény, A kíváncsi kiscsikó, A három kismalac (a Ziránó Színház vendégjátéka), és a nap zárásaként felnõtteknek szóló utcaszínházi elõadásunk, az Akárki - moralitásjáték.

Szeptember végén állandó alkotótársunk, Boráros Szilárd tervezõ munkáiból nyílik kiállítás Besztercebányán, melyen több elõadásunk bábjai, kellékei is szereplnek (A legkisebb boszorkány, Suttogó Füzesek - cigány legenda, János vitéz (52), Csillagvitéz).

M E S E B O L T B Á B S Z Í N H Á Z
H-9700 Szombathely, Ady tér 5.
www.meseboltbabszinhaz.hu | mesebolt@enternet.hu
Tel.: +3694501728 | Fax: +3694501729


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.