Kiemelkedő eredmények a Kölcseyben

droszler | 2003. július 17 11:06:18 | körmendi hírek |
Országos sikerek

Ismét rendkívül eredményes tanév fejeződött be a Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. A szép sikerek közül különösen említésre méltók az országos versenyeken elért helyezések.
Kovács Nóra 8.A osztályos tanuló az Arany János Nyelvi Verseny országos döntőjén ért el 6. helyezést, a "Nyelvünkben élünk" nyelvi, kommunikációs verseny országos döntőjén a 11. helyen végzett. Ez nagyon nehéz, színvonalas verseny, házi, területi és megyei forduló előzi meg az országos megmérettetést. Írásban és szóban egyaránt számot kell adni a diákoknak felkészültségükről. Nórának a humán tárgyak mellett nem okoznak problémát a reál tárgyak sem, hiszen a Hevesy kémiai versenyen 20. lett az országos döntőn. (Kémiából Dr. Pesti Józsefné a felkészítő tanára.)
Kanics Krisztina ugyancsak a 8.A-ból osztálytársához hasonlóan évek óta sikeresen szerepel a különböző anyanyelvi versenyeken. Az idén az Arany János Nyelvi Verseny országos döntőjén lett 7. (Nórát és Krisztinát az anyanyelvi versenyekre Mosonyi Mária készítette fel.)
Komlóssy Dóra 5.A osztályos tanuló miután megnyerte a Zrínyi Ilona matematika verseny megyei fordulóját, az országos megmérettetésen a 10. helyet szerezte meg. (Felkészítő tanár: Balikó Miklós)
Az iskola 5.-6.-7. osztályosokból álló futball csapata a korosztályos bajnokság országos 8. helyet szerezte meg. (Edző: Kutasi Tibor)

Cst
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.