Sárga riasztás a hidegfront miatt

droszler | 2012. szeptember 12 16:52:42 | körmendi hírek |
Zivatarokra, viharos széllökésekre kell számítani. A legtöbb esõ a szárazság sújtotta Dunántúlra érkezik. Csütörtökön a Tiszántúlon hosszabb-rövidebb idõszakokra a nap is kisüt, másutt túlnyomóan borult ég lesz a jellemzõ.

Markáns hidegfront éri el Magyarországot délután északnyugat felõl. A front hullámot vet Észak-Olaszország felett, ezért a csapadék nagy része a Kárpát-medence közepén hull le (a jelenségrõl lásd korábbi cikkünket). A hideg levegõ is csak a Dunántúlra és a középsõ országrészbe tud betörni. Kelet-Magyarországon folytatódik a meleg, egyelõre esõ, zápor sem várható.

Mosonmagyaróvártól Körmendig tizenöt kistérségre elsõ szintû (sárga) riasztást adott ki a 70 kilométer/óránál erõsebb széllökések miatt az Országos Meteorológiai szolgálat. A front érkezésekor a legerõsebb széllökések sebessége elérheti a 80 kilométer/órát is. Éjfél körül éri el a front a Duna vonalát, de a széllökések valószínûleg nem lesznek erõsebbek 60 kilométer/óránál.

Erõsebb zivatarra fõként Vas és Zala megyében van esély, viharos szél és kisebb méretû jég kíséretében. Heves zivatarok valószínûleg nem alakulnak ki. Este késõ este az egész Nyugat-Dunántúlon esõ, zápor lesz. Csütörtökön a Dunántúl többi részén és a Duna vonalában is esni fog. Nagy mennyiségû csapadék érkezik: a legtöbb esõ a Dunántúl délnyugati felén valószínû, 20-40 milliméterre számítanak a meteorológusok.

Forrás: www.origo.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.