Zvonko Buljan a Lami-Véd Körmend új légiósa

droszler | 2012. október 09 16:28:00 | kosárlabda |
Új játékost igazolt a Lami-Véd Körmend a sérült Lamar Roberson helyére. Az 1987-ben született, 206 centi magas Zvonko Buljan a tavalyi EuroChallenge meccsekrõl lehet ismerõs a magyar szurkolóknak: A Szolnoki Olajnak és a Türk Telekomnak egyaránt 26 pontot dobott a Telekom Baskets Bonn játékosaként.

Zvonko Buljan személyében négyes poszton bevethetõ centert szerzett meg a körmendi egyesület. Zvonko kiváló csapatoknál is szerephez jutott az elmúlt években, most a vasi városban igyekszik az új klubja segítségére lenni. Szerzõdése 2 napos próbajáték után december végéig szól majd, kivásárlási lehetõséget adva külföldi csapatok részére.

Pályafutása az amerikai Vincennes Egyetem csapatában indult, (2006-2010 között 12,3 pontos átlagot termelt, ami mellé meccsenként közel 9 lepattanót szerzett) innét került a török Bornovához. A klubja aztán a ciprusi APOEL Nicosiának, majd pedig a görög PAOK Thessalonikinak adta kölcsön.

Ciprusi csapatában a meccsenkénti pontátlaga 11, lepattanói pedig 7,5 körül alakultak.



A 2011-12-es szezon a német Telekom Bonn együttesénél töltötte. Az EuroChallenge sorozatban 12 találkozón szerepelt, (pontátlag: 14,5, lepattanó: 5,9) míg a német bajnokságban 28 meccsen átlagban 6,8 ponttal és 3,6 lepattanóval segítette a csapatát.

Az idei bajnoki évad elõszezonját az olasz elsõ osztályban szereplõ Pallacanestro Cantunál töltötte, onnét egy francia B-ligás csapathoz vezetett az útja, ahol végleges szerzõdés hiányában várt újabb lehetõségre, amit végül a Körmend kínált neki.



Hencsey Tamás vezetõedzõ: - Szeretnénk, ha a külsõ és az alsó posztokon is jól teljesítene. Remélem, hogy a délszláv kosáriskola erényei jellemzik õt is. A választásomban közrejátszott, hogy az elõzõ bajnokságokban, komoly csapatokban és felelõsségteljes szerepkörben jól teljesített. Tisztában vagyunk azzal, hogy Zvonko már több nagy csapatban is lehetõséghez jutott, de tudjuk, hogy igazi profiról van szó, aki minden idegszálával arra törekszik, hogy lendítsen csapatunk játékán.



Buljan Zvonko: - Játszottam korábban nagynevû csapatoknál, de ez igazából nem számít. Mindig az adott célra koncentrálok, most magyar bajnok szeretnék lenni. A múlt évben játszottam a Szolnok ellen és látom, hogy a magyar kosárlabda egyre jobban fejlõdik. Szeretnék plusz energiát és erõt hozni az új csapatomnak, igazából mindegy milyen pozícióba kerülök, mindig próbálok kimagaslóan teljesíteni. Alig várom, hogy pályára léphessek!






Itt láthatók videók az új játékosról.

http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7Qj1EsyH5rjn2.compID_BYg5Rb55Jw-G5I3MZ6JB01.roundID_8593.season_2012.teamID_4067.playerID_52167.html

https://vimeo.com/search?q=zvonko+buljan


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.