Meghalt az Atomerőmű 21 éves kosarasa

droszler | 2012. október 11 10:42:37 | kosárlabda |
Elhunyt Morgen Ferdinánd, az élvonalbeli Atomerõmû SE 21 éves kosárlabdázója. A magyar bajnok center két hete fõartéria-elégtelenség miatt szívmûtéten esett át, és szerda este lett rosszul.

Plézer Gábor, a paksi klub technikai vezetõje csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a két hete fõartéria-elégtelenség miatt szívmûtéten átesett center szerda este lett rosszul.

"Múlt csütörtökön került be ismét a szívkórházba, aztán az este összeesett, megállt a szíve, és már nem tudták újraéleszteni" - mondta Plézer Gábor.

Morgen korábban a Nemzeti Sportnak azt mondta az állapotáról: a fõ aortája túl tág, és gyakorlatilag bármelyik pillanatban megrepedhet.

Morgen Ferdinánd a nyáron meghívót kapott Rátgéber László szövetségi kapitánytól az akkor Európa-bajnoki selejtezõkre készülõ válogatottba, ám szívproblémái miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni.

Rátgéber megrendülten nyilatkozott: "Õ volt a jövõ embere, az adottságai és képességei alapján pár éven belül Magyarország legjobb kosarasa lehetett volna" - mondta a szakvezetõ. "A nyáron jelezte nekem, hogy a szívproblémái miatt nem tud sportolni, de én azóta is bizakodtam, hogy egy napon visszajön. Nagy szüksége lett volna a válogatottnak az Eb-selejtezõkön egy ügyes játékosra, aki a 210 centije ellenére a külsõ posztokon is bevethetõ, biztosan szerepelt volna a meccseinken. Borzasztóan le vagyok sújtva."


A játékos tagja volt a 2008/2009-es idényben aranyérmet szerzõ Atomerõmûnek, az alapszakaszban átlagban 2,5 ponttal, és 1,8 lepattanóval járult hozzá a paksi klub negyedik aranyához.

Utolsó bajnoki idényében, a 2011/12-es szezonban - a Teol.hu szerint - 26 meccset játszott, átlagban 9,2 ponttal és 5,5 lepattanóval járult hozzá a Paks eredményeihez. A rájátszásban 5 találkozón 5,8 pont és 4 lepattanó volt az átlaga a centernek.

mti/origo


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.