14. Nyelvek Hete, ismét Témahét a Kölcseyben

droszler | 2012. október 11 12:06:25 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !„ Itt van az õsz….”

Ezzel a mottóval indul hétfõn a Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény felsõ tagozatán az egy hetes témahét 2012. október 15-tõl 18-ig.


A tanítási órákon, a délutáni foglalkozásokon, a meghirdetett pályázatokon az õsz témakörével foglalkoznak a tanulók. Hétfõn gyalogtúrára indulnak a diákok, elõre megadott feladatokkal járkálnak a Várkertben, Dobogón vagy Hegyalján, a helyszínt a gyerekek az osztályfõnökkel együtt határozzák meg. Útjukról, megfigyeléseikrõl, méréseikrõl útinaplóban számolnak be.
Játékos csapatversenyek zajlanak a témában több tantárgyból is a délelõtti órákon, így a nem hagyományos óraszervezési módszerek kerülnek elõtérbe.
A témahét mellet most már hagyományosan megszervezi az iskola a
14. NYELVEK HETÉT
szintén ebben a témában. Fotó-, versíró- és illusztrációs pályázatokat hirdetett meg az idegen nyelvi és humán munkaközösség.
A kedd délutáni angol és német nyelvi szövegértési versenyekre több iskola is nevezett, még a határon túlról is. Ilzbõl és Dobronakról is érkeznek vendégek.

Szerdára õszi hangulatú dekorációkat kell készíteni az osztályoknak, megkezdõdik a sütögetés.
Minden osztállyal egy régi, a gyereke által alig ismert süteményt,kukoricamálét sütünk.

A versenyek eredményhirdetésére, a pályázatokra készült, az órai munkákból készült kiállítás megnyitójára csütörtök délben kerül sor. Délután játszóház lesz több helyszínen, pl. diótörés, aszfaltrajz, játékos-zenés mozgás, játékos idegen nyelvi feladatok megoldása, táncház … szerepel a programok között. A zenét a Boglya együttes adja.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.