Országos döntőben kis matekosaink

droszler | 2012. október 26 18:08:18 | körmendi hírek |
A Bolyai Matematika Csapatversenyt az idei tanévben az Összedolgozási Képesség Fejlesztéséért Alapítvány (röviden: ÖSSZKÉP Alapítvány), a Veres Péter Gimnázium és Nagy-Baló András rendezi.

A verseny célja: segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. A szervezõk lehetõséget szeretnének teremteni arra, hogy a gyerekek átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik elõtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat.
A versenyen azonos iskolába járó 3-8. osztályos tanulók évfolyamonként szervezõdõ 3-4 fõs csapatai vehetnek részt (egy iskolából akárhány csapat indulhat). A nevezéskor minden csapatnak saját csapatnevet kell választania.

A megyei fordulón - melyet október 12-én rendeztek - 138 csapat versenyzett, köztük 14 kölcseys. 50 versenyzõnk közül 15-en kaptak meghívást - felkészítõ nevelõjükkel együtt - az ünnepélyes eredményhirdetésre. Csak annyit tudtak, hogy az elsõ hat hely valamelyikén végeztek. Óriási meglepetésre 3. osztályosaink elsõ helyezést értek el, így bejutottak a november 24-én, Budapesten megrendezésre kerülõ országos döntõbe.

Forrás, helyezések és képek: kölcsey.körmend.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.