Ellenőrző gyakorlatot tartott a Körmendi Kirendeltség

droszler | 2012. november 14 19:50:25 | körmendi hírek |
November 9-én éjszakai ellenõrzõ gyakorlatot hajtott végre a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

2012. november 9-én este hét és nyolc óra között Szentgotthárdon, a Fõvárosi Önkormányzat Pszichiátriai Betegek Otthonában elõre tervezett ellenõrzõ gyakorlatot hajtott végre a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség készenléti állománya.

A gyakorlaton részt vett a Körmend 1-es, a Körmend Mûszaki Mentõ, a Körmend Létra, valamint a Gotthárd 1-es vonulós szerek.

A gyakorlaton a feladat a következõ volt: a feltételezés alapján az otthon 3 szintes "B" jelû épületének földszintjén, egy egészségügyi vizsgáló helyiségben keletkezett a tûz. Az ápolók a gondozottak kimenekítését megkezdték, az áramtalanítást és a gázelzárást a portaszolgálat kiérkezésig elvégezte, egy fõ ápoló eltûnt.
A gyakorlatot a szolgálati csoport megfelelõen végrehajtotta, a személy felkutatását elvégezték, a sérültet hordágy segítségével kimenekítették, a „tüzet” a védelem biztosítása mellett eloltották, valamint a teljes épületrészt (tûzszakasz) átvizsgálták.

A gyakorlatot a Körmendi Hivatásos Tûzoltóparancsnokság parancsnoka vezette a parancsnok-helyettes és a szentgotthárdi õrsparancsnok támogatásával. Ellenõrzõ személyként Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tûzoltósági felügyelõje is volt jelen.

A gyakorlatot a gyakorlatvezetõ „MEGFELELT”-re értékelte.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.