Astellas Gyermekrajz Pályázat

droszler | 2012. november 16 20:46:16 | kultúra |
Idén a gyerekek is megmutathatják, ki a kedvenc orvos -
Astellas Gyermekrajz Pályázat


Idén elsõ alkalommal hirdette meg gyermekeknek szóló közös pályázatát az Astellas Pharma, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete és a Magyar Gyermekorvosok Társasága. A 6-14 éves korosztályba tartozókat arra kérik, rajzolják meg, mutassák be doktor nénijükkel, doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történetüket, s derüljön ki ország-világ elõtt, kik a legkedvesebb gyermekorvosok Magyarországon.
„Az Astellas Gyermekrajz Pályázat a 2012-es Év orvosa pályázat kísérõjeként született meg. A nemes versengés életre hívásával legfõbb célunk az volt, hogy a gyerekek munkáján, igyekezetén keresztül közösen hívjuk fel a társadalom figyelmét nagyszerû gyermekgyógyászainkra. Magunk is tapasztaljuk, hogy naponta ezernyi gyermek fordul meg különféle gyógyintézményekben és remél tõlünk mielõbbi gyógyulást. Az a bizalom, amely az õ szemükben ott csillog, mindnyájunk számára erõt és biztatást jelent. Fejet hajtunk minden pályázó gyermek elõtt, aki érzéseit, köszönetét, gondolatait rajzolva, vagy egyéb technikával papírra veti és bizalmával ilyen módon is kitüntet bennünket.” – nyilatkozta Dr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház fõigazgatója, a pályázati zsûri elnöke.
Az Astellas Gyermekrajz Pályázatra alkotásokat 2013. január 3-án éjfélig lehet postára adni. A szervezõk kérik a pályázó gyermekeket és szüleiket, hogy mielõtt a pályamunkát beküldenék, a pályázati felhívást figyelmesen olvassák el.
A beküldött munkákat január elején héttagú zsûri értékeli és választja ki közülük a döntõbe továbbjutókat. A zsûri tagjai: Dr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház fõigazgatója, a Gyermekgyógyászati Továbbképzõ Szemle címû szaklap szerkesztõbizottságának elnöke (a zsûri elnöke), Bartos Erika, a Bogyó és Babóca mesesorozat szerzõje (zsûritag), Dr. Dolowschiák Annamária házi gyermekorvos (zsûritag), Dr. Gárdos László, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának fõtitkára (zsûritag), Lukács Katalin, a H2O Online (Webbeteg.hu és a Kamaszpanasz.hu portálok kiadója) ügyvezetõ igazgatója (zsûritag), Varga Edit, az MTVA híradósa (zsûritag), valamint Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház fõigazgatója (zsûritag).

A pályázattal kapcsolatos információk a következõ címeken tekinthetõk meg:
www.astellasazorvosokert.hu/astellas_gyermekrajz_palyazat


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.