Elkészült az erdélyi TransylMania zenekar első hivatalos klipje

droszler | 2012. november 17 14:47:54 | kultúra |
Elkészült az erdélyi TransylMania zenekar ( www.transylmania.hu )elsõ hivatalos klipje „Ez a világ” címmel.
http://img87.imageshack.us/img87/3694/001fa.jpg
A zenekar 2002-ben alakult Székelyföldön és 2004-ben jelentette meg elsõ bemutatkozó lemezét, amit még további két album követett. Az elmúlt években rengeteg koncertet adtak Erdélyben és Magyarországon egyaránt.
Stílusukban a rockzene elemei keverednek magyar népzenével. A zenekar felvállalt küldetése, hogy népdalfeldolgozásaikkal hozzájáruljanak a népzenei hagyományok átmentéséhez, megismertetéséhez és népszerûsítéséhez.
A számhoz készített képsorok természethez és hagyományokhoz illeszkedõ hangulatát az anyaországban mûködõ szombathelyi Fábián Gábor és filmes csapata álmodta meg (Ösvény Film www.osvenyfilm.com ). 
A klip további érdekessége, hogy eredeti székelyföldi helyszíneken forgatták idén õsszel, olyan titkokkal és legendákkal összekapcsolható helyszíneken, mint az erdõvidéki Vargyas-szoros és Hatod-tetõ, valamint Uzonkafürdõ környéke.. 
A forgatási hét alatt két klip anyagát rögzítették a filmesek. A másik videó megjelenése ez év karácsonyára várható „Mert tudnom kell” címmel. Készült egy werkfilm is, amely e két videó megjelenése között lát majd napvilágot.

„Ez a világ olyan világ, hogy nem árt néha felkeresni egy helyet távol mindentõl, s felszabadítani magunkból lelkünket, szellemünket, hogy felfrissüljön egyet, lerázza magáról az út szürke porát, megtisztuljon, erõre kapjon, s örökké színekben pompázzon. Erdélyben a Vargyas-szorosnál, Hatod-tetõn, Uzonkafürdõ környékén ilyen helyekre leltünk, s bánatunk, akármennyire is volt nehéz, mint egy szellõ, tovatûnt..."

(Szombathelyi Tamás, az „Ez a világ" klip forgatása kapcsán, 2012 õszén )

A klip: http://www.youtube.com/watch?v=-8ycKZvfnig

HD minõségû videó link: http://youtu.be/-8ycKZvfnig?hd=1

Képek a forgatásról: http://www.facebook.com/transylmaniazenekar , valamint: http://www.facebook.com/osvenyfilm


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.