Felújították a körmendi vasútállomást

droszler | 2012. december 18 01:29:53 | körmendi hírek |
Szombathely, 2012. december 17., hétfõ (MTI) - Megnyitja a felújított körmendi állomásépületet kedden a GYSEV - közölte Rázó László, a vasúttársaság szóvivõje az MTI-vel hétfõn.


Az utazóközönség december 18-án, kedden kora reggel veheti birtokba a július közepe óta lezárt létesítményt - mondta.
Az európai uniós támogatással megvalósult beruházás szavai szerint 137 millió forintba került, célja egy intermodális utascsarnok létrehozása volt, amely egyszerre szolgálja a GYSEV és a Vasi Volán utasait - fûzte hozzá.
Ismertetése szerint a munkálatok során a mûemléki jellegû, földszinti utastermeket látványosan átalakították: a központi csarnok átjárást biztosít a város és vasút között.
A beruházás során új pénztárcsarnok is létesült modern pénztárakkal, az utazók pedig ismét az utasváróban pihenhetnek, ahol a GYSEV ingyenes wifi-elérhetõséget is biztosít - sorolta.
Az épület keleti oldalán modern, új mosdókat épített a vasúttársaság. A most telepített biztonsági kamerarendszernek köszönhetõen pedig jelentõsen nõ az utasok biztonsága - tette hozzá a szóvivõ.
Az uniós támogatással megvalósult munkák mellett a GYSEV saját költségén rendbe hozta az állomás vasút felõli homlokzatát is - hangoztatta Rázó László.


Kattintson a képere !


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.