Új TransylMania videoklip

droszler | 2012. december 21 17:04:41 | kultúra |
Új videoklippel búcsúztatja a 2012-es évet az Erdélyi TransylMania zenekar. Mert tudnom kell címû számuk, - mely talán az egyik legmeghatározóbb a zenekar munkásságában - festõi tájakon játszódó képsorai méltán képviselik azt a gondolatiságot, mely a dalban és szinte mindenki kérdésekkel teli bensõ világában is meglelhetõ. A zenekar felvállalt küldetése, hogy népdalfeldolgozásaikkal és saját dalaikkal hozzájáruljanak a népzenei hagyományok átmentéséhez, megismertetéséhez és népszerûsítéséhez.
A TransylMania zenekar és a szombathelyi Ösvény Film csapata az egy hetes székelyföldi klipforgatáson két dalhoz készítették el a képi anyagot. A forgatókönyvet írta és a filmet rendezte Fábián Gábor, a zenét Cseresznyés Szilamér szerezte.

Hivatalos videoklip:



"A legfontosabb dolog az ösvényünkön, hogy nyomot tudjunk hagyni, s erre tanítani az utánunk haladókat, átadni nekik,amit mi is megkaptunk feladatul,mint ahogy az elõttünk járók is megmutatták a helyes utat, a helyünket a világban. Azonban mégis elõfordulhat bármelyikünknél, hogy nem találjuk a kérdésekre a választ, mert történik valami, amiért keresni kell. De ettõl még a feladatunk azonban nem lesz kevesebb, maximum nehezebb, de a cél ugyanaz, mert tudnom kell, mert tudniuk kell!
Ahhoz, hogy rátaláljunk önmagunkra,s tisztábban meghalljuk a kérdéseket, s tudatosuljanak bennünk a válaszok is a mai felgyorsult világban, kell egy nyugalmas hely. Egy olyan hely, ami tiszta, csendes és ereje van. Mi a Vargyas Szorosban találtunk erre a TransylMania zenekarral, hogy az egyik legfontosabb üzenetet hordozó dalukról elkészülhessen ez a klip. Ajánlom szeretettel mindenkinek."
Szombathelyi Tamás, 2012 õszén a "Mert tudnom kell" klip forgatásával kapcsolatban


TransylMania zenekar: http://www.transylmania.hu
Ösvény Film: http://www.osvenyfilm.com


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.