Javulnak a közlekedés feltételei

droszler | 2013. január 14 16:55:24 | Környezeti hírek Körmendieknek |
FOLYAMATOSAN JAVULNAK A KÖZLEKEDÉS FELTÉTELEi AZ ORSZÁGOS közúthálózaton, de több útszakaszon továbbra is téliesek az útviszonyok


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának 15 órai jelentése alapján a havazást esõ, ónos esõ váltotta fel országszerte. Az intenzív havazásban korábban érintett területeken még vannak havas, hókásás, latyakos útszakaszok, de a társaság által üzemeltetett országos közúthálózaton járhatatlan út vagy elzárt település nincs.



A Dunántúlon már csak Lenti környékén havazik. Veszprém, Somogy, Baranya, Tolna, Fejér és Bács-kiskun megyében eleredt az esõ, Veszprém térségében pedig ónos esõ esik. Az ország északnyugati területén az lehullott hó vastagsága átlagosan 15-25 centiméter, de Lenti környékén 35 centmétert mértet. Ezekben a térségekben az úthálózat többnyire havas, hókásás, latyakos, csak lassan autózható. Az emelkedõkön elakadt kamionokra számítani kell.



A fõutak a Dunántúl déli és keleti részén, továbbá az Alföldön és az Északi-középhegység területén nedvesek, vizesek, a Tiszántúlon pedig inkább szárazak. A mellékutakon viszont Fejér, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun, Pest és Heves megyében latyakos, Nógrád megyében inkább havas, az északkeleti területeken pedig letaposott havas az alsóbbrendû utak többsége.



A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a havazásban érintett helyeken továbbra is a legmagasabb készültségi fokozatban dolgozik. A hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákban jelenleg több mint 260 gép dolgozik, emellett a közútkezelõ szakemberei is 12 órás váltásban látják el feladataikat. A hó eltakarítását folyamatosan végzi a társaság, de az intenzív havazás és az elakadt, megcsúszott jármûvek sok helyen megnehezítik a hó eltakarítását.



A télies útviszonyokra való tekintettel a társaság továbbra is arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel és megfelelõen megválasztott sebességgel vezessenek és csak a téli közlekedésre megfelelõen felkészített gépjármûvekkel induljanak útnak, utazás elõtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekrõl friss információkat a társaság Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon kaphatnak.



További információk: www.kozut.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.