Valamennyi út járható

droszler | 2013. február 11 08:06:53 | Környezeti hírek Körmendieknek |
közel 200 munkagép dolgozik az országos közúthálózat hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkáin



A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának hétfõ reggeli jelentése alapján a csapadék a késõ éjszakai órákra szinte mindenütt elállt, már csak Monor környékérõl jeleztek hószállingózást. A szél gyenge, így hóátfúvások nem alakultak ki, járhatatlan út vagy elzárt település sincs az országban. A társaság szakemberei és munkagépei gyakorlatilag szombat délután óta megállás nélkül végzik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, de a nagyon alacsony reggeli hõmérséklet miatt néhány település környékén síkosak a mellékutak.



A fõutakon egyre kevesebb helyen van hó, folyamatosan javulnak a közlekedés feltételei. A Dunántúlon Gyõr, Tatabánya, Keszthely és Dunaújváros környékén, valamint Pest megyében Vác térségében a 2-es és 12-es fõúton viszont még hókásás vagy latyakos a burkolat. Az északkeleti területeken is javult a helyzet, már csak Nógrád megyében valamint a Mátrában és Szikszó tájékán fordulnak elõ hókásás utak.



Az alsóbbrendû úthálózaton egyelõre téliesebbek az útviszonyok. A Dunántúlon és az északkeleti országrészben havas, hókásás vagy letaposott havas a burkolat. A hajnali, reggeli órákban nagyon alacsony volt a hõmérséklet, így Balassagyarmat, Edelény, Nagykanizsa, Kaposvár és Solt környékén jegesek, síkosak a mellékutak.



Közepesek a látási viszonyok Vasvár és Kápolnásnyék környékén, Kaposvár és Tamási térségében, valamint Békés megye nagy részén. Sûrû köd alakult ki Tárnok és Baja térségében, arra 100 méter alá csökkent a belátható útszakasz.



A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen több mint 200 munkagépe és 600 munkatársa dolgozik a 7.30 órai állapot szerint az utak hóeltakarítási és síkosságmenesítési munkáin. A társaság mind a 78 üzemmérnökségén 12 órás váltott mûszakokban, folyamatosan látják el feladataikat a cég szakemberei.



A társaság arra kéri az autósokat, hogy indulás elõtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekrõl friss információkat a cég Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein – elérhetõségek a www.kozut.hu oldalon - kaphatnak.


További információk: www.kozut.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.