Álomút rajzpályázat eredménye

droszler | 2013. február 13 20:21:03 | kultúra |
Közel 5500 pályamû érkezett a magyar közút „álomút” címû rajzpályázatára – összesen 260 rajzot díjazott a zsûri



A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2012. október végén hirdette meg „Álomút” címmel elsõ országos gyermekrajzpályázatát, amelyre összesen 5440 pályamû érkezett. A hét tagú zsûri végül összesen több mint 260 rajzot díjazott, a kategória gyõztesek fõdíjként egy-egy csoportos kirándulást nyertek a társaság Kiskõrösi Közúti Szakgyûjteményébe, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába, emellett több értékes ajándéktárggyal is gazdagodtak a pályázat fõtámogatójának, illetve támogatójának jóvoltából. A díjazottak 2013. február 13-án vehették át jutalmaikat a cég budapesti központjában.



„A Magyar Közút Nonprofit Zrt. számára fontos, hogy a gyerekek már fiatalon megismerkedjenek a közlekedéssel, a környezet és az utak kapcsolatával, ezért 2012 õszén elsõ alkalommal meghirdettük „Álomút” címû gyermekrajzpályázatunkat óvodás és iskolás gyermekek számára” – mondta az ünnepélyes díjátadáson Mázsi Attila vezérigazgató.



A zsûri törekedett arra, hogy olyan alkotások kerüljenek díjazásra, amelyek ténylegesen a közúttal, útépítéssel, az út és környezet kapcsolatával foglalkoznak, illetve a jövõ útját mutatják be. A zsûri nemcsak a rajzolási technikát értékelte, hanem az egyediséget és az önálló véleményalkotást is. A pályamunkákat beküldõk felkészülését segítõ pedagógusokat is értékelte a zsûri, mert láthatóan nagyon alapos és odaadó munkát végeztek, hogy tanítványaiknak bemutatkozási lehetõséget teremtsenek.



A rajzpályázathoz fõtámogatóként csatlakozott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, így a 260 díjazott többek között e-bookot, MP3/MP4 lejátszót, könyvvásárlási utalványt és rollert is kapott. Schváb Zoltán közlekedésért felelõs helyettes államtitkár az ünnepségen elmondta: „Tanulságos, sok esetben elgondolkodtató, hogy gyermekeink hogyan is látják, milyennek látják az utakat, amelyeken nap, mint nap közlekedünk. Pedagógusaink példamutatása, aktivitása és egyúttal intelmei egyenként gazdagítják az óvodás és az iskoláskor tudásanyagát, építõ módon járulnak gyermekeink fejlõdéséhez, megszerzett tapasztalataikhoz”. A Varangy Akciócsoport Egyesület támogatóként természetvédelmi különdíjat ajánlott fel azoknak a pályázóknak, akik az élõvilág és a közúti közlekedés harmonikus viszonyát ábrázolták. Az egyesület a legjobb pályamû elkészítõinek tárgynyereményeket, a nyertes iskolájának pedig egy oktatási, nevelési programot ajánlott fel.



A minden várakozást felülmúló mennyiségû pályamû láttán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megemelte a fõdíjak számát. Óvodás kategóriában Gera Sára, a szegedi Dr. Boross József utcai óvoda, valamint Kühn Gergõ, a kismarosi Kismorgó óvoda gyermeke nyert. Általános iskola 1-4. osztályosok kategóriában Piti Ambrus, budapesti Ady Endre Általános Iskola, Mózes-Takács Franciska, a pécsi Jókai Mór Általános Iskola, Horváth Gergõ és Küzmös Mariann Beáta, a penészleki Általános Iskola, valamint Kontor Zoltán, a Sajószentpéteri Központi Általános Iskola Kossuth Lajos tagiskolájának hallgatója nyert. Az általános iskola 5-8. osztályosok kategóriában Radics Márió, a kazári Aba Sámuel Általános, valamint Csató Ferenc, a debreceni Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola és Kollégium diákja bizonyult a legjobbnak.

A zsûri különdíját a Mindszenti Általános Iskola Dózsa-telepi Tagintézményének 3. c osztálya és az egri Mlinkó István Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézet Hallássérültek Intézetének 8. osztálya kapta.

A több mint 260 díjazott és a külön elismerésben részesült pedagógusok listáját megtalálják a társaság weboldalán, ahol a nyertes rajzok is megtekinthetõek. A gyõzteseknek nyereményeiket postai úton juttatja el a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az óvodás kategóriában díjat kapott Varga Roland a Mátyás Király utcai Óvoda és Bölcsöde Búzaszem csoportból



www.kozut.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.