Már csak Vas megyében van négy alsóbbrendű út lezárva

droszler | 2013. február 15 13:18:19 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Már csak Vas megyében van négy alsóbbrendû út lezárva a korábbi hóátfúvások nyomán – a közút folyamatosan dolgozik a felszabadításukon

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei és munkagépei a délelõtt folyamán is folyamatosan dolgoztak a hófúvások miatt korábban lezárt útszakaszok felszabadításán. A megfeszített munkavégzésnek köszönhetõen Gyõr-Moson-Sopron, Zala és Veszprém megyében már egyetlen járhatatlan útszakasz sincs, csupán Vas megyében van még négy alacsony forgalmú szakaszon útzár, ezen alsóbbrendû utak felszabadításán jelenleg is dolgoznak a társaság szakemberei.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának 12.30 órai összesítése alapján jelentõsen javultak a közlekedés feltételei a dunántúli területeken. A fõutak burkolata szinte mindenhol hó- és jégmentes, már csak Sárvár, Tapolca körzetében vannak hóbordás vagy latyakos területek, Szombathelynél pedig csupán egy-egy jeges útszakasz található.

A mellékutakon ugyanakkor Pápa, Szombathely és Fertõszentmiklós körzetében jégbordás, Mosonmagyaróvár, Gyõr, Csorna, Veszprém, Tapolca, Sárvár, Körmend, Keszthely és Nagykanizsa körzetében letaposott havas szakaszok még elõfordulhatnak.

A dunántúli hófúvásos helyeken is egyre kedvezõbb a helyzet, Gyõr-Moson-Sopron, Zala és Veszprém megyében már nincs egyetlen járhatatlan útszakasz sem, csupán Vas megyében van négy alsóbbrendû, alacsonyabb úthálózati szereppel rendelkezõ mellékúton útzár. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tervei szerint a délutáni órákra ezek az utak is járhatóvá válnak.

További információk: http://www.kozut.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.