Nincs nagyobb fennakadás a közúti közlekedésben

droszler | 2013. február 22 10:04:07 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Országszerte havazik - nincs nagyobb fennakadás a közúti közlekedésben


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának péntek reggeli jelentése alapján szinte az ország teljes területén változó intenzitással havazik vagy szállingózik a hó. A társaság szakemberei és a mai napon is 12 órás váltott mûszakban, folyamatosan látják el a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. Több térségben is téliesebbek az útviszonyok, de ez nagyobb fennakadást nem okoz a közlekedésben.

Szinte az egész ország területén esik vagy szállingózik a hó, de a délkeleti határ mentén Makótól Hódmezõvásárhelyig már esõt jeleznek. A legtöbb hó a Mecsekben és az Alföld déli részén esett, itt a friss hóréteg vastagsága 5-6 centiméter, a többi csapadékos területen 1-3 centiméter.

A fõutak a folyamatos munkavégzés ellenére a Dunántúlon egyelõre még havasak, hókásásak Vas, Zala és Baranya megyében, valamint Tapolca környékén, latyakosak Tamási és Szántód térségében. A keleti országrészben az Alföld középsõ és déli részén a Hajdúságban és a Nyírségben, sõt már a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei utakon is havas, hókásás az úthálózat. Pest megyében egyelõre csak lepelszerû a hó, így fennakadás nincs a közlekedésben. A mellékutakon téliesebbek az útviszonyok, havas az alsóbbrendû úthálózat a Kisalföldön, az Alpokalján, a somogyi dombok között és a Mecsekben, továbbá az Alföld középsõ és déli felén, valamint az északkeleti országrészben, továbbá Vác, Salgótarján és Putnok térségében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a reggeli órákban több mint 280 munkagéppel látja el a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. A cég szakemberei 12 órás váltott mûszakokban dolgoznak a mai napon is.

A téliesebb útviszonyokra való tekintettel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek. A közlekedõk az aktuális útviszonyokról friss információkat a társaság Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein – elérhetõségek a www.kozut.hu oldalon - kaphatnak.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
www.kozut.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.