Megjelentek a NEA szakmai pályázatai

droszler | 2013. február 25 13:24:19 | kultúra |
A múlt hét óta elérhetõ a www.civil.kormany.hu illetve a www.eper.hu honlapokon a Nemzeti Együttmûködési Alap minden kollégiumának szakmai pályázata.

A pályázati jogcímek természetesen kollégiumonként különbözõek, viszont van néhány általános érvényû szabály, amire érdemes figyelni.

Alap, hogy csakis annak a pályázata érvényes, aki beküldi a pályázat beadási határideéig legkésõbb a regisztrációs nyilatkozatát, valamint befizeti a pályázati összeget, ami idén 2000 Ft. A regisztrációs nyilatkozathoz szükséges adatokat a www.eper.hu oldalon kell feltölteni, ugyaninnen nyomtatható ki a regisztráció, amit postai úton kell beküldeni, ezen kívül azonban gyakorlatilag minden mást az interneten, a már említett „eper” felületen kell csinálni, hisz a pályázat kizárólag elektronikus úton adható be!

A szakmai pályázatból nem finanszírozható ingatlanbeszerzés, vagy létesítés, gépjármûbeszerzés, ingatlan vagy gépjármû felújítás, adók, bírságok, késedelmi pótlékok, jutalom, vagy tiszteletdíj a szervezet választott tisztségviselõinek; továbbá nem vásárolható belõle dohányárú, nem törleszthetõ kölcsön, hitel, vagy lízing a pályázat terhére.

A szakmai pályázatnál érdemes figyelni arra, hogy a költségek ne mûködési költségek legyenek, hanem kimondottan a megpályázott program költségeibõl épüljön fel!

Mivel a megpályázott összeghez képest a megnyert legkevesebb 2/3 lehet, érdemes már eleve a pályázat beadásakor úgy felépíteni a programot, hogy az szakaszolható legyen!

Mivel internetes beadású pályázatokról van szó, a beadási határidõt be kell tartani, a rendszer ugyanis automatikusan lezár annak lejártakor.

A pályázat lehet elõ- vagy utófinanszírozott, ez a bírálatnál módosulhat. A kiíró 10% önrészt kér a költségvetéshez, ebben azonban rendkívül rugalmas a NEA, hisz nem pénzben kéri feltétlenül ezt a részt, hanem elfogad önkéntes munkát, vagy épp meglevõ eszközrendszert is. Arra azonban mindenképpen figyeljenek oda a pályázók, hogy amennyiben nyernek a pályázaton, csak és kizárólag azokon a sorokon van mozgásterük, amikre beadták a pályázatot, és az önrésszel is el kell számolni, tehát nem érdemes légbõl-kapott adatokkal összeállítani a számadatokat.

A megnyert pályázatok pénzügyi és szakmai tartalma egészen a projekt befejezéséig módosítható, ennek feltételei a pályázati kiírásban szerepelnek, ahogy a pályázat elszámolásának módja is.

A kollégiumoknál más-más a beadási határidõ, de március közepe, vége az iránymutató, érdemes erre odafigyelni!

Jó munkát mindenkinek!Kutrovácz Éva


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.