Tavaszünnep, kilencedszer

droszler | 2013. március 08 10:07:09 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !


Talán nincs is a világnak olyan tája, ahol nem ünneplik meg a tavasz csillagászati kezdetét március 21-én. A magyar hagyományokban ez idôjósló nap is, úgy tartják, ha 21-én kisüt a nap, akkor hosszú, meleg
nyár várható, ha azonban borús az idô, akkor az ôsz korán beköszönt, és csapadékos lesz.

A hagyományok mellett programok is kapcsolódnak ehhez a jeles naphoz, városunkban például a március 21-hez legközelebb esô hétvégén szervez – idén kilencedszer – Tavaszünnepet a Régió Egyesület.
Bár az egyesület renoméját íjász körökben elsôsorban az ezen a napon tartandó Nemzetközi Íjászverseny adja, Koltai János és Haraga Attila, a Régió két vezetôje évrôl évre törekszik arra, hogy a városban élôknek is színvonalas programokat kínáljanak. (Versenyfelhívás)
Idén sem lesz ez másként, 15 órától a TiRuGa muzsikál a Színház aulájában, felnôtteknek és gyerekeknek egyaránt vidám hangulatot teremtve, 15.45-tôl pedig a Szombathelyi Zenemûvészeti Szakközépiskola volt diákjaitól kap a közönség egy különleges musical csokrot. A tervek szerint a Nemzetközi, Hagyományôrzô Íjászversenyre a nevezéseket 8.30-tól fogadják, s miután Szabó Ferenc alpolgármester köszönti a versenyzôket, 10 órakor elkezdôdik maga a verseny.
Ennek eredményhirdetésére 16 órakor kerül sor, s ezt követi Nyerges Attila „Apák és fiúk” címû irodalmi estje, melyen Leczó Szilveszter mûködik közre. Az est helyszíne a Színházterem lesz, jegyeket elôvételben a Tourinform Irodában lehet vásárolni, vagy a koncert elôtt, a helyszínen.

Kattintson a képere !

Az irodalmi, zenés mûsor után hagyományosan a télbáb elégetésével zárul a program, ebben idén is a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes lesz segítségére a Régió Egyesületnek.
Ûzzük el együtt a telet 2013. március 17-én!

Kutrovácz Éva


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.