Hófúvások nehezítik a közlekedést

droszler | 2013. március 14 10:35:51 | Környezeti hírek Körmendieknek |
A DUNÁNTÚL TELJES TERÜLETÉN HAVAZIK – A NYUGATI ORSZÁGRÉSZBEN HÓFÚVÁSOK NEHEZÍTIK A KÖZLEKEDÉST

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának legfrissebb összesítése alapján a Dunántúl teljes területén havazik, emellett sok helyen nagy erejû széllökéseket regisztráltak a társaság útellenõrei. Több megyében így már hófúvások nehezítik a közlekedést. A közútkezelõ szakemberei és munkagépei folyamatosan, 12 órás váltott mûszakokban látják el a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, ugyanakkor a társaság továbbra is arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek.

A Dunántúlon mindenhol esik a hó, Dunaújváros térségében intenzív a havazás, Borsod-Abaúj-Zemplén megyébõl pedig havas esõt jelentettek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útellenõrei. Havas a fõutak burkolata Tatabánya, Zalaegerszeg, Tapolca és Tamási környékén. Hókásás szakaszokra kell számítani Kisbér, Pápa, Szombathely és Lenti fõútjain, Csorna környékén hóbordás a fõutak burkolata. A keleti országrészben mindenhol vizes vagy nedves a burkolat. Az alsóbbrendû úthálózaton is hasonlóan téliesek az útviszonyok, Veszprém környékérõl jeges szakaszokat jelentettek.

A Dunántúlon mindenhol erõs a légmozgás, viharos szél fúj Fertõszentmiklós, Csorna, Mosonmagyaróvár Vasvár, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Ajka és Pápa környékén, ezekben a térségekben hófúvások lassítják a közlekedést.

Az egyre téliesebb útviszonyokra és a hófúvásos szakaszokra való tekintettel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek. A közlekedõk az aktuális útviszonyokról friss információkat a társaság Útinform szolgálatától, valamint a cég megyei ügyeletein – elérhetõségek a www.kozut.hu oldalon - kaphatnak.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.