Nem javul a közlekedési helyzet

droszler | 2013. március 15 10:34:41 | Környezeti hírek Körmendieknek |
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának péntek 10 órai összesítése alapján a Dunántúlon Baranya, Veszprém és Fejér megye több pontján, valamint a Duna vonalától keletre mindenhol esik a hó. Baranya, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, továbbá a Duna menti területeken intenzíven havazik. Emellett a viharos szél okozta hóátfúvások is komoly problémákat okoznak.



A Magyar Közút teljes gépparkja, közel 700 munkagép dolgozik, de a viharos erõvel fújó szél percek alatt visszahordja a havat a burkolatra.



A Dunántúl nagy részén most is viharos erõvel tombol a szél és hasonlóan erõs szelet jeleznek Bács-Kiskun megyébõl, valamint északon Szikszó és Sátoraljaújhely környékérõl. Máshol is nagyon élénk szél fúj, ami hordja a havat, és számtalan utat járhatatlanná tett és tesz.



Az eddig lezárt utak száma meghaladja a 150-et, rengeteg az elzárt település, sokfelé a hátrahagyott és hóval befújt jármûvek okoznak óriási gondot.



A havaria helyzetre való tekintettel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyomatékosan kéri az autósokat, hogy a hófúvásokban érintett területeken semmiképpen ne induljanak útnak!


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.