Rendkívüli, viharos szél Vas megyében

droszler | 2013. március 15 17:19:18 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a mai napon is fenntartja a másodfokú, narancssárga riasztást Vas megye területén. A várt legerõsebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t, folytatódik a havazás, a friss hóval fedett területeken pedig gyenge hóátfúvásokra kell számítani.

17:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsõfokú, citromsárga riasztásra minõsítette vissza a veszélyjelzést Vas megye egész területén. A viharos északnyugati szél a Dunántúlon a délután második felétõl kezd mérséklõdni, az esti órákra a csapadék is mindenütt megszûnik.

Végrehajtott intézkedések:

Tegnap reggel óta összesen 163 esetben került sor mûszaki mentésre, melybõl a mai napon ez idáig 67 alkalommal vonultak a tûzoltók. Ma reggeltõl jellemzõen úttestre, épületekre, vezetékekre dõlt fákhoz, megbontott tetõszerkezetekhez riasztották a megye tûzoltó egységeit.

A mai napon a katasztrófavédelem részérõl összesen három hivatásos tûzoltó-parancsnokság 39 fõvel és 13 szerrel, öt önkormányzati tûzoltó-parancsnokság 24 fõvel és 8 szerrel, valamint nyolc önkéntes tûzoltó egyesület 35 fõvel és 8 szerrel vett részt a káresemények felszámolásában, illetve a veszélyhelyzetek megszüntetésében.

Jelenleg 4 beavatkozás van folyamatban.

A Veszélyhelyzeti Központ a mai napon folyamatosan koordinálta a szükséges intézkedéseket, illetve a mûveletirányítással közösen a beavatkozásokat.

Tegnap este a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség területén öt melegedõhelyet aktiváltak, ahonnan mostanra mind a 93 ideiglenesen elhelyezett személy visszatért otthonába.

A rendõrség feloldotta az útzárat a 86-os fõúton Hegyfalutól Csorna irányába, viszont teljes útzár van érvényben a 8-as fõúton Jánosházától Veszprém irányába.

A közútkezelõ továbbra is fenntartja az útzárat a Kám-Egervölgy, valamint a Karakó-Jánosháza útvonalon, és - jelenleg 35 munkagéppel - folyamatosan dolgozik a megye közútjainak megtisztításán.

A GYSEV Zrt. tájékoztatása szerint a Porpác és Sárvár közötti villamos felsõvezeték helyreállítása, a hiba elhárítása megtörtént.

Az áramellátás több településen akadozik, de a szolgáltató folyamatosan dolgozik a hibák elhárításán. Vas megye területén elzárt település nincs.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy ne induljanak útnak, amennyiben lehetséges, halasszák el az utazást!


Vas megyei Katasztrófavédelem


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.