A főutak többsége jól járható

droszler | 2013. március 26 19:01:50 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Megnyitották a magyar-szlovén határt a 7,5 tonna feletti össztömegû tehergépjármûvek elõtt. A rendõrség Vas megyében összesen 380 db tehergépjármûvet várakoztatott: a 86-os fõúton Körmendnél 160, Szombathelyen a táplánszentkereszti leágazótól a Tesco parkolóig pedig 220 kamion várakozott.
A jármûveket szakaszosan 15-ös csoportokban engedik tovább.




A fõutak többsége jól járható – egyes térségekben még téliesebbek az útviszonyok

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának kedd délutáni összesítése alapján a fõutak döntõ többsége jól járható, ugyanakkor a mellékúthálózaton egyes térségekben továbbra is téliesebbek az útviszonyok. A közútkezelõ arra kéri a közlekedõket, hogy országszerte fokozott óvatossággal vezessenek, utazás elõtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának 2013. március 26. 17.30 órai összesítése alapján a Kisalföldön, Vas, Zala, Fejér, Pest, Bács-Kiskun és Heves megyében havazik. Máshol szállingózik a hó, Békés és Csongrád megyében havas esõ esik. Országszerte gyenge a légmozgás, de Vasvár, illetve Heves környékérõl erõs széllökéseket jelentettek.

A fõutak burkolata országszerte többnyire vizes vagy sónedves, latyakos szakaszokra kell számítani Vas, Veszprém és Somogy megyében, valamint Baja és Szolnok környékén. Zalaegerszeg térségében viszont jégbordás, Kiskõrösnél hóbordás szakaszok lassítják a haladást.

A mellékutak burkolata az Északi-középhegységben és a Tiszántúlon vizes vagy sónedves, a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén latyakosak vagy letaposott havasak, míg Pápa, Tapolca és Marcali térségében jégbordásak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összes üzemmérnökségén 12 órás váltott mûszakokban, folyamatosan dolgoznak a cég szakemberei és munkagépei. A 17.30 órai állapot szerint országosan több mint 210 munkagép dolgozik az utak hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkáin.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is arra kéri az autósokat, hogy országszerte fokozott óvatossággal vezessenek, utazás elõtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Friss információkat a társaság Útinform szolgálatának munkatársaitól és megyei diszpécsereitõl kaphatnak. Minden elérhetõség megtalálható a www.kozut.hu vagy a mobiltelefonokra optimalizált m.kozut.hu oldalon.

További információk: www.kozut.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.