Két világsztár a Nagy Gáspár kulturális központ színpadán

droszler | 2013. március 28 09:46:41 | kultúra |
Kattintson a képere !Catherine Gallagher, Írország hercegnõje mellett Barry John Gallagher, a Lord of the Dance és a Riverdance szólótáncosa is fellép Vasváron.

Catherine Gallagher's Irish Dance Tornado szuperprodukciója április 13-án (szombaton), a vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központban lesz látható.

Ki ne ismerné a világ legnépszerûbb táncának, az ír sztepp táncnak jeles férfi vezéregyéniségeit? A világ azonban már egy hölgyért rajong ebben a mûfajban, aki nem más, mint Catherine Gallagher, Írország Nemzeti Bajnoka, többszörös ír sztepp tánc világbajnok. Catherine egy fantasztikus új show-t hoz el a hazai közönségnek, melyet gyönyörû fellépõ ruhák, fergeteges ritmus, új modern, koreográfiák, és akár önálló koncerttel is felérõ élõ zenekaros dallamok jellemeznek.

Az est sztárvendége Barry John Gallagher, aki a Michael Flatley’s Lord of the Dance produkciójában több mint 1500-szor táncolt az elmúlt 10 évben, 8 éve a kiemelt Las Vegas-i csoport férfi szólistája. Az egyetlen olyan ír sztepp táncos, akinek engedélyezték, hogy egyszerre lépjen fel a Lord of the Dance-ben és annak konkurenciájában, a Riverdance-ban, s így Barry John mindkét show vezetõ táncosaként turnézta be az egész világot. Barry 2012-ben Queen Elizabeth, Anglia királynõjének tiszteletére tartott elõadás szólistája volt.

Most egy kis szünetet tartva a két társulatnál a világ legújabb, elsõszámú ír táncshow, a The Irish Dance Tornado meghívására csatlakozott a csapathoz, húga, Írország hercegnõje, Catherine Gallagher által vezetett társulathoz. Catherine hercegnõ története igazán mesekönyvbe illõ. Hét évesen indult el elsõ versenyén, amelyen 2500 táncos vett részt. Catherinenek igazán még koreográfiája sem volt, utcai ruhában lépett fel, szinte improvizált mûsor elõadva, mégis továbbjutott az elsõ ötvenbe! A következõ versenyen nyolc éves kislányként kitalálta, hogy koronában fog táncolni. A szülei és tánctanára hevesen tiltakoztak. Catherine titokban, egy perccel a kezdés elõtt mégis feltette a fejére a koronát. Mindenki megdöbbenésére így versenyzett, s ebben az évben a 2500-as mezõny gyõztese lett. A következõ évben az összes versenyzõ lány koronával állt a színpadra. A versenybírák is behódoltak a jelenség elõtt és az ír sztepp tánc világbajnokság versenyszabályzatában kötelezõvé tették a hölgyek számára a koronadísz használatát.

Catherine Gallagher azóta új táncmûfajt is teremtetett, amely egyszerre õrzi az ír sztepptánc hagyományait, de közben mégis modern és megújult. A Tornado, nevének megfelelõen magába „szippant” és összetársít sokféle stílust és mûfajt, legyen az akrobatikus tánc, vagy balett, egy különleges. A nézõk akár saját maguk „ellenõrizhetik”, hogy a géppuskalábú táncosok valóban tizenötöt koppantanak-e lábukkal másodpercenként!

A kétszer ötven perces elõadás idõpontja: április 13. szombat, 19 óra.

Helyszín: Nagy Gáspár Kulturális Központ, Vasvár, Bartók Béla u. 4.

Jegyek kaphatók az elõadás helyszínén (tel.: +36-94/573-070), a Zalaegerszegi Tourinform irodában, Széchenyi Tér 4-6 (tel.: +36-92/316-160, +36-92/510-696), valamint a Jegy.hu weboldalon és országos üzlethálózatában.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.