Több dunántúli megyében is havazik

droszler | 2013. április 03 09:07:22 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Több dunántúli megyében is havazik – gyõr-moson-sopron, vas, veszprém és zala megyében hófúvásokra is kell számítania majd a közlekedõknek

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerda 7.00 órai összesítése alapján Gyõr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye több térségében is változó intenzitással havazik. Az elõrejelzések szerint ezekben a megyékben hófúvások is nehezíthetik majd a közlekedést a mai nap folyamán. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. minden erejével azon fog dolgozni, hogy megszüntesse az esetleges hóakadályokat, ugyanakkor a társaság arra kéri a közlekedõket, hogy a hófúvásokban érintett területeken mielõtt útnak indulnának, mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2013. április 3. 07.00 órai összesítése alapján Gyõr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye több térségében is változó intenzitással havazik. Zala megyében és Fertõszentmiklós térségében a fõutak latyakosak, a havazásban érintett más területeken sónedves vagy nedves a fõúthálózat. A mellékutak Szombathely, Zalaegerszeg és Keszthely térségében havasak, Fertõszentmiklós környékén hókásás, Lenti, Nagykanizsa és Csorna tájékán pedig latyakos, a havazásban érintett többi alsóbbrendû úton nedves a burkolat.



A Magyar Közút Nonprofit Zrt. havazásban és a hófúvásokban érintett üzemmérnökségein 12 órás váltott mûszakokban, folyamatosan dolgoznak a cég szakemberei és munkagépei. A mai napon országosan közel 280 bevethetõ munkagép dolgozik rotációban az utak hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkáin.



A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a havazásban és a hófúvásos területeken autózókat, hogy kizárólag a téli közlekedésre megfelelõen felkészített gépjármûvel keljenek útra, utazás elõtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Friss információkat a társaság Útinform szolgálatának munkatársaitól és megyei diszpécsereitõl kaphatnak. Minden elérhetõség megtalálható a www.kozut.hu vagy a mobiltelefonokra optimalizált m.kozut.hu oldalon.



További információk: www.kozut.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.