Nem kell zárt kapuk mögött mérkőzést rendezni

droszler | 2013. április 16 21:01:13 | kosárlabda |
Szeretnénk tájékoztatni szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy az MKOSZ Fellebbviteli Bizottságának határozata értelmében nem kell üres lelátók elõtt játszania csapatunknak, ugyanakkor szigorú feltételeket szabtak a szezonból hátralévõ hazai mérkõzések rendezésével kapcsolatban. Ezeket csak szurkolóink megértésével és együttmûködésével teljesíthetjük, ezért kérjük, hogy legyenek partnereink mindabban, amit közösen teljesítenünk kell a tovább szankciók megelõzése érdekében.
A hétfõn megérkezett határozat alapján az MKOSZ Fellebbviteli Bizottsága klubunk fellebbezését részben megalapozottnak találta és a pályabezárást túlzottan súlyos büntetésnek tartotta.

A testület álláspontja szerint a szankcióval elérni kívánt cél más módon, nevezetesen nézõtéri szektorok lezárásával és pénzbüntetés kiszabásával is elérhetõ.
Ezért ötszázezer forintos pénzbüntetést szabtak ki a klubra, továbbá elõírták, hogy az alapvonal mögötti szektorok elsõ két sorát a mérkõzéseken üresen kell hagynunk. Ott senki; a média képviselõi, sõt még a biztonsági emberek sem tartózkodhatnak. A területet mindenki számára egyértelmû módon kell lezárnunk, ugyanakkor fizikai korlátokat biztonsági okokból nem alkalmazhatunk. Ezért a sorokat biztonsági emberek fogják lezárni és az ülõhelyeket külön meg fogjuk jelölni.
Nagyon fontos elõírás, hogy az üres szektorokban nem helyezhetõek el feliratok, szurkolói transzparensek sem. A határozat külön kitér arra, hogy nem csak a pályára, de ezekre az üres területekre sem szabad semmit sem bedobni.
A határozat kötelezi a klubot arra, hogy ha valaki vét ezen elõírások ellen, azt azonosítsa.
Tisztelt Szurkolóink! Mindannyiunk közös érdeke, hogy a szezonból hátralévõ mérkõzéseken a csapat és a játékosokat támogató szurkolók együtt küzdhessenek további gyõzelmekért, sikerekért. Ehhez az kell, hogy mindannyian átérezzük, mit kell tennünk az elõírások betartásáért. Nem szabad vétenünk a határozatban leírtak ellen, mert az újabb fegyelmi eljárást alapozna meg, amelyben már alappal szabhatnának ki pályabetiltást is.
Nagyon fontos tehát, hogy ezek a sorok végig üresen maradjanak, oda senki ne lépjen be, és ne is helyezzenek el, vagy dobjanak be semmit!
Ebben, és ezen kívül is számítunk Szurkolóinkra, az elmúlt mérkõzéseken általuk tanúsított sportszerû magatartására.
Azon szurkolóinkat, akiknek az alapvonalak mögötti két sorba szól a bérletük, kérjük, hogy vegyék fel a kapcsolatot a klubirodával. Az 594-032-es helyi számon, vagy Zsebe Ferenc mobilján, a 30/77 30 862 számon.
Reméljük, hogy közösen meg tudunk felelni mindannak, amit most teljesítenünk kell ahhoz, hogy az ország legjobb közönsége, szurkolótábora ne kényszerüljön egyetlen mérkõzésen sem a csarnok falain kívülre.

Zsebe Ferenc
ügyvezetõ


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.