Több mint 60 ezer önkéntes a szemétgyűjtési akcióban

droszler | 2013. április 22 13:20:58 | Környezeti hírek Körmendieknek |
TÖBB MINT 60 EZER ÖNKÉNTES VETT RÉSZT A MAGYAR KÖZÚT ORSZÁGOS SZEMÉTGYÛJTÉSI AKCIÓJÁN

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. felhívására 2013. április 22-én több mint 60 ezer önkéntes szemétgyûjtõ vett részt az ország mintegy 1000 kijelölt helyszínén a Föld napján meghirdetett szemétgyûjtési akción. A Magyar Közút „Tegyünk együtt útjaink tisztaságáért” országos akcióján közintézmények, civil szervezetek, iskolák dolgozói, tanulói, valamint a közútkezelõ saját önkéntesei vettek részt és az elõzetes becslések alapján legalább 10-12 ezer köbméternyi szeméttõl szabadították meg a közutak közvetlen környezetét.

Minden eddiginél többen, 60 ezer önkéntes gyûjtötte közel egy idõben a szemetet országszerte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által üzemeltetett, mintegy 30 000 kilométeres közúthálózat mellett. A legtöbb aktivistát ezúttal Pest, Komárom-Esztergom és Vas megyék adták. A közútkezelõ társaság nemcsak az összegyûjtött hulladék elszállításáról gondoskodott, hanem a hulladékgyûjtéshez szükséges láthatósági mellényt, védõkesztyût és a szemeteszsákot is biztosította a csatlakozók számára.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az üzemeltetésébe tartozó 30 ezer kilométeres közúthálózaton évente mintegy 100 ezer köbméter szemetet – egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelõ mennyiséget – gyûjt össze saját erejébõl, ám a szeméthegyek a társaság minden igyekezete ellenére újratermelõdnek. Ebben a küzdelemben is szeretne a cég szemléletváltozást elérni és minél több partnerre lelni.

Az eddigi szemétgyûjtési akciók sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az ideivel együtt 9 alkalommal összesen mintegy 390 ezer önkéntes több mint 60 ezer köbméternyi szemetet gyûjtött össze országszerte.

A társaság szemétszedési akciója az ország egyik legtöbb önkéntest megmozgató környezetvédelmi eseményévé nõtte ki magát az elmúlt évek során. A Magyar Közút az akciók megszervezésével a mostani és a következõ generációnak szeretne példát mutatni, hogy a közlekedõk jobban megóvják az utak környezetét. A társaság abban bízik, hogy aki már egyszer aktívan részt vett a szeméthegyek felszámolásában, késõbb már nem dobja el az utak mentén a szemetet, így hosszú távon egy tisztább úthálózatot kezelhet majd a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.